Jaunas detaļas par Elizabetes II nāvi - kā viņa patiesībā nomira

tautaruna.lv 3.februāris, 4:30
 
imago images/Scanpix/LETA
Lielbritānijas karaliene Elizabete II nomira miegā, vēsta Daily Mail.

Pirms kāda laika Skotijas reģistru birojs publicēja karalienes miršanas apliecību, kurā teikts, ka nāves cēlonis ir vecums (96 gadi). “Ļoti mierīgi. Miegā. Aizgāja. Vecums. Viņa nesaprata, kas notiek. Nebija sāpju,” savā piezīmē sacīja monarha personīgais sekretārs Edvards Jangs.

Kā raksta The Daily Mail, par piezīmes esamību, kas tagad glabājas Karaliskajā arhīvā, līdz šim nebija zināms.

Laikraksts arī citēja karaliskā biogrāfa Roberta Hārdmena grāmatu. Tajā teikts, ka karalienes Elizabetes II dēls princis Čārlzs, tagad karalis Čārlzs III, neilgi pirms viņas nāves pavadījis stundu divatā ar māti, pēc tam devies sēņot pie pils, jo šī nodarbe viņam palīdzot "sakārtot domas".

Atceļā uz Balmorālu viņam bija jāaptur automašīna, lai atbildētu uz telefona zvanu ar ziņu, ka karaliene ir mirusi un pats princis tagad ir karalis. Pēc Hārdmena teiktā, pēc tam Čārlzs mierīgi iedarbināja automašīnu un turpināja ceļu.

Sasniedzis pili, topošais karalis nekavējoties sazinājās ar vecāko dēlu princi Viljamu, lai nodotu viņam sēru vēsti.

Princis Harijs apgalvoja, ka par traģēdiju uzzinājis nevis no savas ģimenes, bet gan no interneta. Harijs tobrīd bija lidmašīnā - tikai pēc nosēšanās viņš uzzināja par notikušo. Taču tagad kļuvis zināms, ka viņa tēvs mēģinājis ar viņu sazināties, taču zvans nav izdevies, jo Harijs lidojis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:34

Jaunākās diskusijas