Draudze Itālijā izsvilpj mākslīgā intelekta mācītāju

Portāls nra.lv 27.aprīlis, 19:30
 
Pixabay
Asīzes pilsētā Itālijā tikai dažas dienas pēc tā izveides vietējā draudze "atlaidusi” mākslīgā intelekta (MI) radītu mācītāju, neskatoties uz to, ka tērzēšanas robots lietotājiem vairākkārt apgalvoja, ka tas ir īsts garīdzniecības loceklis un veic svētos rituālus.

“Tēvs Džastins” bija izskatīgs, sirms, bārdains 3D animācijas draudzes priesteris sutanā, kas paredzēts, lai atbildētu uz lietotāju jautājumiem par katolicismu.

To pirmdien ieviesa Sandjego bāzētā kristiešu grupa "Catholic Answers” kā interaktīvu izglītības līdzekli, taču MI uzstāja, ka tas ir īsts priesteris, kas dzīvo Asīzes pilsētā Itālijā, ziņo tehnoloģiju vietne "Futurism.”

Datorpriesteris pat pieņēma kādas sievietes grēksūdzi un sniedza viņai piedošanu. “Ej ar mieru, mans bērns, un vairs negrēko,” tēvs Džastins saka virtuālās sarunas beigās.

Pēc vairākām epizodēm, kas saistītas ar mākslīgā intelekta mijiedarbību, pārņemot faktiskā, autoritatīvā priestera identitāti, organizācijas "Catholic Answers” prezidents Kristofers Čeks paziņoja, ka tēvs Džastins turpmāk vairs nebūs garīdzniecības loceklis, bet gan "vienkārši Džastins".

Šim MI teologam ir atruna, kurā teikts, ka mākslīgais intelekts ir paredzēts tikai izglītības nolūkiem un "neaizvieto mijiedarbību ar dzīvu cilvēku”.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas