Pircēju pamatīgi samulsina piena produkti Latvijas veikalu plauktos

tautaruna.lv 4.maijs, 12:40
 
Kaspars Krafts/F64
Nenu samulsinājis kāds bezlaktozes jogurts. Viņa apskatījusi tā iepakojumu, izlasījusi sastāvu un ir neizpratnē, kāpēc bezlaktozes jogurta sastāvā norādīts piens un saldais krējums, vēsta "Bez tabu".
"Ievēroju, ka ražotājam “Baltais” ir vairāki jogurti ar skaistu “Bez laktozes” emblēmiņu virsū, bet vai tiešām bez laktozes, ja produktu sastāvā norādīts - piens, saldais krējums, vājpiena pulveris un piena olbaltumvielas? Vai galu galā nesanāk bezlaktozes jogurtu maldināšana?"

Apskatot bezlaktozes produktu stendu, tiek secināts, ka ir patiešām ir produkti, kurus rotā uzraksts “bez lakozes” vai “ar samazinātu laktozes daudzumu”, taču to sastāvā norādīti piena produkti.

Konkrētais, skatītājas jautājumus rosinošais jogurts sastāv no piena, saldā krējuma, piena olbaltuma un citām sastāvdaļām. Tā ražotājs - “Tukuma piens” - mierina, ka produktu drīkst lietot cilvēki ar laktozes nepanesamību.

Armands Artihovičs, “Tukuma piena” pārstāvis, skaidro:

"Visi piena produkti satur dabisko laktozi, bet piensaimnieki ir iemācījušies ar īpaša fermenta palīdzību, ko sauc laktāze, šo piena cukuru laktozi pārvērst divos citos cukuros: glikozē un galaktozē, kuri vairs nav alerģiski. Tieši to mēs arī darām ar jogurtu - pievienojam tam laktāzi tā gatavošanas laikā, un jogurtā nav laktozes. Pievienoju šī jogurta analīžu rezultātu lapu no neatkarīgas laboratorijas, kas apliecina, ka jogurtā tiešām nav laktozes."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas