Kļuvis zināms, kāpēc Tramps "ienīst" Ukrainu

tautaruna.lv 4.maijs, 10:44
 
depositphotos.com
Tā kā Donalda Trampa republikāņu sabiedrotie Kongresā bloķēja militāro palīdzību, ir skaidrs, ka bijušā ASV prezidenta nelabvēlīgajai attieksmei pret Ukrainu ir dziļākas saknes, atsaucoties uz "Politico", vēsta UNIAN.

Tiek atzīmēts, ka tieši telefonsaruna ar Volodimiru Zelenski noveda pie Trampa pirmā impīčmenta 2019. gada decembrī pēc tam, kad viņš tika apsūdzēts mēģinājumā ietekmēt 2020. gada vēlēšanas, pārliecinot Ukrainas līderi pārbaudīt pašreizējo prezidentu Džo Baidenu un viņa dēlu Hanteru.

Tramps, būdams iespējamais republikāņu kandidāts, Kijivā jau ir izraisījis bailes, iepriekš izsakoties, ka var izbeigt karu 24 stundu laikā, un paužot cerību, ka tas beigsies, pirms viņš būs spiests izlemt, vai nodot Ukrainu Maskavai.

No pirmajiem mājieniem par Krievijas iejaukšanos 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanu kampaņā līdz īpašo padomnieku izmeklēšanai un Trampa impīčmentam 2019. gadā, visi ceļi, kā var šķist, ved caur Kijivu, norāda žurnālisti.

"Tramps ienīst Ukrainu. Viņš un viņam pietuvinātie cilvēki uzskata, ka Ukraina bija visu Trampa problēmu cēlonis," sacīja ukraiņu izcelsmes amerikāņu uzņēmējs Ļevs Parnass, kurš savulaik darbojās kā Trampa advokāta Rūdija Džuliani starpnieks Ukrainā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas