Sabiedrību šokē skolēna viedoklis par 4. maiju

tautaruna.lv 10.maijs, 3:00
 
Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency
4. maijs ir Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena. Taču pirms pāris gadiem radās nevainīgs sauklis/aicinājums svētkos klāt baltu galdautu un šobrīd daudzviet 4.maijs tiek devēts par baltā galdauta svētkiem, pat oficiālos pašvaldības svētku plakātos! Kāds skolēns piegājis dienai vēl brīvāk un to nodēvējis par baltā palaga svētkiem...

"Drīz 4.maijs - Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena. Lai depolitizētu šos valstij nozīmigos svētkus, daļa sabiedrības, arī mediji, lieto iesauku - "Baltā galdauta svētki", aicinot ģimenes tos atzīmēt ar šādi klātiem galdiem. Daži lielākus galdus noklāj arī ar baltiem linu palagiem Manuprāt tā ir absurda tradīcija, jo īstenībā nav ne galdautu, ne baltu palagu svētku. Tāpēc nebrīnīsimies, ka šī lipīgā iesauka skolēniem rada ačgārnu priekšstatu, ka ir "Balto galdautu/palagu diena", kad, starp citu, tika atjaunota Latvijas valsts," raksta Jānis. Citi viņam piekrīt.

Rasma: Tas nosaukums ir neveiksmīgs risinājums. Un ļoti nonivilējis 4.maija nozīmi. Jā, iepriekšējais formulējums bija diezgan garš. Bet kāds sakars galdam ar tās dienas notikumiem? Tad jau daudz saprotamāks būtu ieslēgtā radio diena, jo, manuprāt, toreiz 1990.gada 4.maijā visa Latvija, elpu aizturējusi, tie kas nevarēja būt Rīgā pie Augstākās Padomes, sēdēja pie saviem radioaparātiem, klausījās un skaitīja balsis.

Sandra: Tas ir noticis tāpēc, ka kultūras darbinieki, neko sliktu nedomājot, sāka rīkot šādu pasākumu, par godu svētkiem.

Ieva: Ziemassvētki taču arī nav "Eglītes diena", kaut, protams, egle ir klātesoša.

ccc

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

10.maijs

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas