Uzmanies! Reāls piemērs, kā "Lidl" maldina pircējus

tautaruna.lv 3.februāris, 14:42
 
Ir informācija par vairākām “Lidl” veikalos esošām olu kravām, kurām pie cenu zīmes norādīts, ka tās ražotas Latvijā, kaut realitātē tās dētas Lietuvā, vēsta "Bez Tabu".

Uz iepakojuma norādīts, ka olas iepakotas Iecavā un to veicis Latvijas uzņēmums “Balticovo”, turpretī uz katras olas norādītais marķējums liecina, ka tās ir dētas Lietuvā.

Par Latvijas lietuviešu olām informē arī Pārtikas un veterināro dienestu. Vecākā eksperte Una Rubīna stāsta, ka ražotājs sniedzis korektu informāciju - uz olām skaidri norādīta Lietuvas izcelsme, savukārt uz paciņas norāde ir tikai par iepakošanas vietu.

"Uzņēmums “Balticovo” ir atzīts olu šķirošanas, iepakošanas uzņēmums, kas drīkst šķirot visas Eiropas Savienības olas. Olu izcelsme šajā gadījumā ir no Lietuvas. Iespējams, veikals nezināja, ka kastītē varētu būt iekšā Lietuvas olas. “Balticovo” nav pārkāpis neko, vienīgi, ja līgumā ar veikalu paredzēts, ka tiks piegādātās tikai Latvijas izcelsmes olas. Šajā gadījumā plauktā nevajadzētu būt norādei “Ražots Latvijā”."

Tirgotāja pārstāve norāda, ka gadījusies komunikācijas kļūme un līdz apstākļu noskaidrošanai visai “Balticovo” produkcijai noņemta informācija par Latvijas izcelsmi.

Sākotnēji “Lidl” norāda, ka kļūda bijusi tikai ar vienu partiju, taču pēcāk atklājies, ka arī citu partiju Lietuvā dētām olām pievienota norāde “Ražots Latvijā”.

"Šīs minētās olas ir vietējo piegādātāju olas, bija plānots, ka tās būs Latvijā ražotas olas. Saņemot informāciju, ka šīs olas ir dētas Lietuvā, pārbaudījām informāciju. Izrādījās, ka cilvēciskas kļūdas dēļ kāda krava bijusi ar Lietuvā ražotām olām. Šobrīd veikalos jau ir Latvijā dētas olas," saka veikala pārstāve.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:23

Jaunākās diskusijas