Krievijā Kristīnu Orbakaiti tur aizdomās par Ukrainas karavīru finansēšanu

tautaruna.lv 3.februāris, 12:42
 
Alla Pugačova ar Kristīnu Orbakaiti / Reuters/Scanpix/LETA
Ir atcelts krievu dziedātājas, Allas Pugačovas meitas Kristīnas Orbakaites koncerts, kuram bija jānotiek Ulanudē (Burjatijas galvaspilsēta, kas ietilpst Krievijas Federācijā).

Kristīna Orbakaite nevarēs uzstāties fiziskās kultūras un sporta kompleksā it kā pilsoņu un burjatiešu sabiedrisko organizāciju viedokļa dēļ, raksta UNIAN, atsaucoties uz TASS, kas citē Burjatijas Sporta un jaunatnes politikas ministrijas informāciju.

“Kristīna Orbakaite nav ārzemju aģentu sarakstā, viņas darbība Krievijas Federācijā oficiāli nav aizliegta, taču, ņemot vērā Burjatijas pilsoņu un sabiedrisko organizāciju viedokli, mākslinieces koncerts fiziskās kultūras un sporta kompleksā netiks rīkots".


Orbakaites koncerts bija paredzēts 2024. gada 13. martā.

Pirms kāda laika parādījās informācija, ka Orbakaiti un viņas dēlu Ņikitu Presņakovu pārbaudīs aizdomās par Ukrainas bruņoto spēku finansēšanu.

Vēlāk “aktīvisti” pieprasīja atcelt mākslinieces koncertu Ulanudē. Kā norādīja burjatu sabiedriskās organizācijas vadītājs Žambals Žamso Žanajevs, burjati atbalsta iniciatīvu neielaist republikas teritorijā zvaigznes, kas ir "pret valsti" un "finansē Ukrainas bruņotos spēkus:

"Cilvēki ar tādas valsts pilsonību, kura tagad ir pret Krieviju un sāk konfliktus, cilvēkiem, kuri dzīvo ASV un brauc uz Krieviju tikai peļņā, kuri nav izlēmuši par savu pozīciju, nevajadzētu turpināt koncertēt un saņemt publikas uzslavas. Tagad ir laiks, kad mums ir jāapvienojas un jāstiprina patriotisms valstī."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:13

Jaunākās diskusijas