Lato Lapsam lielas acis par "Tuntulīša" cenu - 4 500 eiro

tautaruna.lv 7.maijs, 2:30
 
Ģirts Ozoliņš/MN
Kamēr vieni, tīrot vecāku un vecvecāku atstātās lietas, daudzko izmet miskastē vai par pusvelti pārdod, tikmēr kādreiz tik populārās "Kuzņecova" porcelāna fabrikas ražotās skulptūriņas, nereti izsolēt tiek pārdotas par tūkstošiem eiro.

Publicists Lato Lapsa, kurš zināms arī kā antikvariāta lietu cienītājs, mikroblogošanas vietnē "X" ievietojis ekrānšāviņu no izsoļu vietnes, kurā ziņots, ka par "Kuzņecova" porcelāna fabrikā ražoto porcelāna skulptūru "Tuntulītis" veikti 105 solījumi un summa sasniegusi 4 500 eiro.

Konkrētās statuetes gleznojuma autore ir Irina Sočevanova, darbs tapis 1937.-1940.gadā.

Komentāros zinātāji skaidro, kāpēc šādām lietām izsolēs ir tik augsts pieprasījums un cena: "Kuzņecovs saražoja figūriņas. Toreiz tās izkrāsoja ar roku - nevis viens nelaimīgais, bet daudzi. Tad nu gadās, ka kādu ir izzīmējis kāds mākslinieks un vēl apakšā parakstu uzlicis. Tapēc dažas figūriņas maksā tūkstošus, bet citas utenī pa pārdesmit naudiņām atrodamas."

"Es kādreiz Lielbritānijā vēroju līdzīgas lietas, kad izsolēs pērk par ļoti lielu naudu, man likās, nekam nederīgas lietas. Man skaidroja, ka nākotnē tas maksās dārgāk un tas ir veids uzglabāt naudu. Ir izņēmumi."

"Kas vienam šķiet vērtīgs, otram bezvērtīgs. Ir jāpārzina visi tie knifi, kas dažu labu sūdu tik vērtīgu padara!"

"Tuntulītim vienmēr izsoļu cenas aiziet kosmosā."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas