Miega speciālisti norāda, ko no rīta nedrīkst darīt guļamistabā, lai naktī nepiedzīvotu bezmiegu

tautaruna.lv 3.februāris, 0:30
 
pexels.com
Miega speciālists Česters Vu brīdina, ka tas, ko jūs no rīta darāt guļamistabā, var ietekmēt jūsu nākamās nakts mieru, vēstīts "Daily Star".

Miega speciālists izceļ, ka, ja savu gultu izmantosiet ne tikai tam, lai tur gulētu, bet arī, piemēram, pavadīsiet tur laiku skatoties televizoru, strādāsiet vai mācīsieties, tas ietekmēs jūsu miegu.

Eksperts norāda, ka jūsu gultai ir jābūt vietai, kur atpūšaties, nevis nodarbojaties ar blakus lietām.

"Es cenšos neuzkavēties gultā, jo tas liek man justies slinkākam vai slinkam." Eksperts skaidro, ka tas, ko mēs daram no rīta, cieši ietekmē mūsu dienas kvalitāti. Ja no rīta ilgi vāļāsimies pa gultu, dienas laikā varam izjust bezspēku. Savukārt, ja no paša agra rīta būsim produktīvi, miegs pats no sevi pāries un dienas laikā nejutīsieties miegaini un tai pat laikā naktī labi gulēsiet.

Arī miega speciāliste Čelsija Roršeiba norāda: "Es nekad neguļu gultā un neveicu darbības, kas nav saistītas ar miegu un tuvību. Tas nozīmē, ka, pamostoties, es nekavējoties pieceļos no gultas." Viņa uzskata, ka tas palīdz atgādināt viņas smadzenēm, ka guļamistaba ir vieta, kur gulēt.

Ārsti iesaka no rītiem arī vienmēr saklāt gultu, lai pamostos, un izvairītos no snaušanas dienas laikā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:29

Jaunākās diskusijas