"Idiotisms ir bezgalīgs"; vai kalendārā iekļaus pērn bērniem dotos vārdus

tautaruna.lv 3.februāris, 22:50
 
MN
Nevar noliegt, ka vecāki reizēm izspēlē jokus un dod bērniem tādus vārdus, kurus ne tikai neiekļauj kalendārā, bet arī ikdienā lietot tos nav viegli.

Viens pagājušajā gadā bērnam dotajiem vārdiem soctīklos ir ieguvis īpašu popularitāti - dēliņam dots vārds Miesassargs.

Zvērināts advokāts Olafs Cers ir neizpratnē ne tikai par vecāku ekstravaganto izvēli, bet arī Dzimtsarakstu nodaļas darbinieku attieksmi, kuri bērnu ar šādu vārdu reģistrējuši.

Advokāts atgādina: "Bija vajadzīgs Augstākās tiesas spriedums, lai ļautu reģistrēt bērnam vārdu Otto. Cik daudz resursu iztērēts šajā bezjēdzīgajā tiesvedībā? Bet tagad - mazs puika vārdā Miesassargs - ļoti labi un pareizi, Dzimtsarakstu nodaļai nekādu iebildumu. Kas tālāk?"

Komentētāji, kam zināmi puiši ar vārdu Otto, zināmā mērā ir pārsteigti, jo viņiem zināmie Otto Dzimtsarakstu nodaļās ir reģistrēti bez iebildumiem.

"Viens no maniem vecvectēviem bija Otto, arī viņa tēvs bija Otto. Esmu bezgala pateicīga toreizējai Rojas Dzimtsarakstu nodaļai, kas reģistrēja mazdēlam vārdu Otto (ar diviem "t")"

Advokāts: "Pieļauju, ka Rojas Dzimtsarakstu nodaļā arī aizdomātos, vai ļaut reģistrēt bērnam vārdu Miesassargs, un aprunātos ar alternatīvi radošajiem vecākiem par viņu izvēles pareizību."

Attiecībā uz puisīti ar vārdu Miesassargs, komentētāji ir vēl vairāk izbrīnīti: "Idiotisms ir bezgalīgs. Tas nu gan ir skaidrs."

"Var tikai pabrīnīties, ka bērnu tiesību aizsardzības iestādēm nav deleģēta funkcija pieprasīt no vecākiem rakstisku paskaidrojumu par bērna vārda izvēli, ja šis vārds (vai dubultvārda gadījuma - kāda daļa) ir ārpus oficiālā vārdadienu kalendāra vai PMLP vārdu datu bāzes."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas