Bijusī darbiniece brīdina par algu nemaksājošu uzņēmumu Rīgā

tautaruna.lv 3.februāris, 3:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Ira ēdināšanas nozarē strādā gadiem ilgi. Aizvadītajā vasarā mainīja darbavietu un pievienojās SIA “ZFood” komandai. Kā stāsta Ira, par vairāk nekā divu mēnešu darbu uzņēmums tā arī nav norēķinājies, vēsta "Bez Tabu".

Pirmos divus mēnešus Ira saņēmusi aprēķināto algu, taču turpmākajā laika posmā esot tikai barota ar solījumiem atalgojumu izmaksāt. Sievietes darba pienākumos bijis gatavot vrapus un citus ēdienus uzņēmuma klientiem Rīgas lidostā.

"Oktobrī iesniedzu atlūgumu, līdz tam viņš regulāri zvanīja un teica, ka nauda tūlīt, tūlīt būs. Tie bija meli, viņš divus mēnešus man tā arī nemaksāja. Tas ir krāpnieku kantoris. Vēlos brīdināt ikvienu darba meklētāju, lai neiekrīt. Ar iesniegumu vērsos arī Valsts darba inspekcijā un Valsts policijā, taču jēga nekāda - algu tā arī neesmu saņēmusi."

Uzņēmuma valdes loceklis Mārtiņš Skakauskis skaidro:

"Kompetentajām iestādēm viss ir atbildēts, tā nav tiesa, ka kaut kas nav samaksāts. Viņa sūta nepieklājīgas īsziņas."

Valsts darba inspekcijas pārstāve gan norāda uz pretējo. Uzņēmuma vadība izvairās no komunikācijas ar inspekcijas inspektoru, kā arī nesniedz nepieciešamo informāciju.

Nu uzņēmumam draud naudas sods no 70 eiro līdz pat 14 tūkstošiem. Soda aprēķināšana neatceļ informācijas sniegšanu inspekcijai un algas izmaksāšanu darbiniekiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas