Īlons Masks nācis klajā ar "skaļu" paziņojumu, kas satraucis soctīklu lietotājus

tautaruna.lv 3.februāris, 13:12
 
depositphotos.com
Uzņēmējs, miljardieris Īlons Masks otrdien, 30. janvārī, paziņoja, ka viņa pretrunīgi vērtētā Neuralink mikroshēma implantēta cilvēka smadzenēs, vēsta "The Sun".

Masks norādīja, ka šīs mikroshēmas mērķis ir ļaut cilvēkiem kontrolēt savu tālruni vai citu ierīci ar prātu. Implantētajā smadzeņu mikroshēmā ir 1000 elektrodu. Pateicoties elektrodiem, cilvēki ar vienkāršu domu palīdzību spēs kontrolēt ierīces.

"Pirmais cilvēks vakar saņēma implantu no Neuralink un labi atveseļojas," vietnē "X" rakstīja Masks.

Miljardieris norāda, ka sākotnēji paredzēts, ka mikroshēmas tiks implantētas to cilvēku smadzenēs, kuri ir zaudējušas savas ekstremitātes vai to funkcijas.

Sabiedrībai, uzzinot par šādu notikumu, domas dalījas. Daļa cilvēku pauda, ka tas ir liels progress un spēs padarīt cilvēku dzīves daudz vienkāršākas, tikmēr citi norādā, ka tas ir pilnīgs neprāts. "Mani biedē doma par to," sacīja kāds "X" lietotājs.

"Pirmais kiborgs ir dzimis," norādīja kāds cits.

"Šis ir Matriksa laiks," norādīja "X" lietotājs.

Lai arī daudzi platformas lietotāji bija nepatīkami pārsteigti uzzinot šādus jaunumus, citi atzina, ka Īlons Masks ir radījis jaunu vēsturi. "Labs darbs Neuralink un Īlon! Šīs varētu būt ļoti labs vēsturisks moments."

"Šīs ir lieliskas ziņas, mēs paplašinām savas robežas. Kosmoss un prāts, nevaru sagaidīt nākamo jaunumu," rakstīja cits.

Neuralink maijā saņēma ASV Pārtikas un zāļu pārvaldes atļauju saviem pirmajiem klīniskajiem pētījumiem ar cilvēkiem. Uzņēmums sākotnēji vēlējās veikt testus ar 10 cilvēkiem, tomēr šobrīd izmēģinājums tiks veikts iesaistot sešas personas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:26

Jaunākās diskusijas