Neticami! Dzimšanas brīdī izšķirtas dvīnes satiekas ar „TikTok” palīdzību

Portāls nra.lv 3.februāris, 17:44
 
Pixabay
Identiskajām dvīnēm, kas tika izšķirtas un pārdotas neilgi pēc dzimšanas, izdevies atkal satikties, jo atradušas viena otru sociālajā platformā „TikTok”. Gadījums atgādina par tūkstošiem bērnu, kurus nozaga cilvēktirdzniecības shēmā bijušajā padomju Gruzijā.

Stāsts par Eimijas Kvitijas un Ano Sartanias atkalapvienošanos sākās ar to, ka Eimija 12 gadu vecumā kādā Džordžijas talantu šovā pamanīja meiteni, kura izskatījās gluži kā viņa. "Visi zvanīja manai mammai un jautāja: "Kāpēc Eimija dejo ar citu vārdu?" viņa sacīja raidsabiedrībai BBC. Bet māte visiem vienkārši atbildēja - "katram ir savs līdzinieks".

Daudz vēlāk 19 gadus vecajai Ano tika nosūtīs „TikTok” video, ko Eimija bija ievietojusi par sevi, mēģinot viņu izsekot, jo viņai šķita “forši”, cik līdzīgi viņas izskatās. Pēc sadraudzēšanās „Facebook”, Eimija zināja, ka tā ir tā pati meitene, kuru viņa pirms septiņiem gadiem bija redzējusi talantu šovā.

Iepazinušās dzīvē, viņas saprata, ka viņāmm ir daudz līdzību, tostarp ģenētiska kaulu slimība, ko sauc par displāziju un viņas nolēma par to parunāt ar savām ģimenēm. Viņas uzzināja, ka ir atsevišķi adoptētas 2002.gadā pēc tam, kad viņu ģimenes bija maksājušas ārstiem par "nevēlamiem" mazuļiem, ziņo BBC.

Žurnāliste Tamuna Museridze, kas cīnās par nelikumīgi šķirtu ģimeņu atkalapvienošanos, lēš, ka no pagājušā gadsimta piecdesmitajiem gadiem līdz 2005. gadam Gruzijā adopciju melnajā tirgū tika nozagti līdz 100 000 mazuļu.

Saskaņā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas Augstā cilvēktiesību komisāra biroja teikto, "nelikumīga adopcija pārkāpj vairākas bērnu tiesību normas un principus, tostarp bērna intereses, subsidiaritātes principu un nelikumīgas finansiālas peļņas aizliegumu".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas