FOTO. Dzīvnieku aizsardzības grupa: Tā nav trakumsērga, bet izmisums

tautaruna.lv 8.maijs, 15:15
 
pixabay.com
Tradicionāli tiek uzskatīts, ja meža dzīvnieki nāk draudzēties ar cilvēkiem, tad viņo=i notiektii ir slimi ar trakumsērgu. Taču ir viens izņēmums - vāverēni! Mazie vāverēni, kuri zaudējuši mammu vai aizklīduši no mājām, meklē cilvēku palīdzību.

Liepājas Kinoloģiskā Biedrība "Dzīvnieku aizsardzības grupa" savā "Facebook" kontā atgādina: "Lūk, ikgadējs padoms - vāverēnu mazuļiem, kuri skrien pakaļ cilvēkam un pat pieķeras pie bikšu kājas, NAV!!!!. Trakumsērga. Viņi to dara pilnīga izmisuma dēļ, jo ir zaudējuši māti un vairākas dienas nav saņēmuši ēdienu.

Vāveru mazuļi ir izņēmums dzīvnieku pasaulē - kad viņi zaude kontaktu ar mammu un cieš badu un slāpes, mazuļis sakopo visu savu drosmi un apzināti meklē cilvēku tuvumu, lai saņemtu palīdzību. Parasti šie dzīvnieki ir arī ievainoti, krītot no koka.

Palīdzi viņiem ! P.S.Ja vāverēns ir palicis bez mātes, vislabāk ir sazināties ar vietējām dzīvnieku aizsardzības organizācijām vai veterinārārstiem, lai saņemtu padomu un palīdzību. Viņi var sniegt padomu par vāverēnu mazuļa barošanu un aprūpi vai arī ņemt to pagaidu aprūpē, līdz tiks atrasts piemērots risinājums. Ir svarīgi atcerēties, ka vāverēnu mazuļiem nepieciešama īpaša aprūpe un barošana, tāpēc ir svarīgi pēc iespējas ātrāk meklēt palīdzību."

Atsaucoties uz šo atgādinājumu, mikroblogošanas vietnē "X" kāda sieviete publicē savā ziņā unikālu foto un raksta: "Mums gadījās tā (skat.foto). Aizvedām mazo uz veterināro klīniku un ārsti vāverēnu paņēma savā aprūpē. Neesi vienaldzīgs."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas