Danninga- Krigera efekts.

DŽA

Šī portāla forumā, ir arī cilvēki, tie gan, pārsvarā, kremļa režīma atbalstītāji, kuru rakstītais liek apšaubīt viņu veselo saprātu. Es domāju par to, kā ir iespējams cilvēkam, kuram daba nedeva intelektu, dzīvot? Mans secinājums- daba, ja cilvēkam piedzimstot, neapveltīja viņu ar saprātu, tad kompensēja to ar "pretsaprāta bruņām". Cilvēks, kuram ir garīgā atpalicība, pats to neapzinās, uzskata, ka ir tāds pats, kā citi, pat gudrāks. Tāds nespēs saprast saprātīgu cilvēku, cilvēku, apveltītu ar augstāku intelektu. Jo, vienkārši nesapratīs- valoda cita. Cilvēkiem, kuri jau piedzima ar saprāta traucējumiem, to pārmest būtu muļķīgi- viņi nesapratīs. Viņi uzskata, ka lieliski orientējas it visā, kaut vēsturē, filoloģijā, literatūrā, filozofijā, reliģijā, mākslā, kaut ģeopolitikā. Viņi nespēj saprast savu atpalicību no pārējiem cilvēkiem. Priekš viņiem, cilvēki, kuru intelekts tiešām ir augsti attīstīts, ir muļķi. Jo nespēj, ar savu, ierobežoto apziņu, uztvert saprātu. 

Danninga- Krigera efekts.

Zinātnisks darbs, kurā tika pierādīts tas, ka cilvēks, bez izglītības, indivīds, kuram ir smags intelekta trūkums, uzskata sevi par ģeniālu. Pārvērtē sevi, sava prāta atpalicības dēļ.  Un, ar tādu, nav iespējams oponēt, diskusija nav iespējama, viņi nesapratīs. Īsumā sakot- muļķis nezina to, ka muļķis ir. Nav spējīgs to saprast.

Cilvēks, ar augstu intelektu, tieši pretēji- sevi nenovērtē, uzskata, ka viņa zināšanas nav pietiekošas un, noteikti ir cilvēki, kuri zina daudz vairāk. Cilvēks, kuram ir augsti attīstīts intelekts, teiks- es zinu to, ka neko nezinu.

 Dannings un Krigers, neko jaunu neatklāja, vien pamatīgāk, detalizētāk, argumentētāk, izklāstīja aksiomu, kas bija sen, pirms viņiem. Arī Konfūcijs un Sokrāts pieminēja šo, šķietamo, paradoksu- muļķis uzskata, ka gudrs ir, gudrais domā, ka ir muļķis. 

 

15.aprīlis, 13:44 (15.aprīlis, 15:27 - labots)
Aleksandrs78

https://www.youtube.com/watch?v=LAnnrqr4PLY 

Labs īsumā pārskats par šo mežoņu cilti, kas ar vardarbību, meliem, mānīšanos un žūpšanu gadsimtu garumā tomēr tupina melot pasaulei par savu primātu "kultūru" un nešķīsto "izredzētību"! 

15.aprīlis, 14:32
Aleksandrs78

"(Jau biju uzrakstījis, bet ievietojot, parādījās "reģistrējies", viss, rakstītais pazuda. Lai tā vairs nenotiktu, rakstīšu lēnām, atjaunojot tekstu." 

Tā ir šī portāla dīvaina īpatnība, ka nekur un nekādi nebrīdinot par termiņu, pēc noteiktu minūšu skaita viss rakstītais bez brīdinājuma pazūd! Tāpēc iesaku tekstu rakstīt citur, bet te ievietot tikai jau gatavu darbu! Veiksmi mums darbos un slava Ukrainai un tās tautai, kas drosmīgi cīnās arī ar mūsu mūžseno ienaidnieku!

15.aprīlis, 14:40
V ilis Gutmanis

Interesanti kā šie divi personāži ir tik tālu pārliecināti par savu augsto intelekta līmeni ka raksta muļķības par kurām pat mazi bērni smejās.

15.aprīlis, 15:09
DŽA

V ilis lieliski apstiprina Danninga- Krigera efekta darbību. V ili, kurš cits, ja ne tu :) protams, vēl tavs čoms "ir tāds", tam pat labāk sanāktu. 

15.aprīlis, 15:26
Ir tāds

Vili

Saproti pats, cilvēks apskaidrības brīdī uzrakstījis visu ko domā par sevi un saviem draugiem. Saskaņā ar mazā, pūkainā draudziņa piesaukto teoriju, nevis efektu, bet viņam jau vienalga, teorija, efekts vai defekts! Saskaņā ar šo teoriju mazāk kompetentiem cilvēkiem kopumā ir augstāks viedoklis par savām spējām, nekā tas raksturīgi kompetentiem cilvēkiem, par ko labi liecina tas kā šie biedri citus centīgi sauc par kremliniem, valsts ienaidniekiem utt., atsakoties citiem izskaidrot savu viedokli uzskatot to par vienīgo pareizo ar ko apliecina teorijas atbilstību patiesībai. Šizoidālas smadzeņu izmaiņas var radīt kā ģēniju, tā cilvēkveidīgu lopiņu. Mums ir darīšana ar otro gadījumu. Šie nelaimīgie spēj paust tikai savu murgaino viedokli, bet nespēj to nekādi argumentēt, kā vienīgi citus gānot un noliedzot neiesniedzot nekādus pierādījumus savai taisnībai. Tā teikt viņiem vienmēr taisnība. Ja kāds to apstrīd, lai izlasa iepriekšējo teikumu. 

15.aprīlis, 15:32
Ir tāds

Manu mazo, pūkaino, ļoti draudzīgo kukainīt no Vāczemes. Kā gan es un Vilis varam tev atņemt tavu Danninga- Krigera efekta- defekta karaļa kroni! Slava mazajam, pūkainajam draudziņam no Vāczemes! 

Lai slava tam, lai slava tam, lai slava tam,
Lai slava tam, Lai slava tam, lai slava tam,
Lai slava tam, lai slava tam -
Tam mūsu džajiņam!
Lai slava tam, lai slava tam -
Tam mūsu džaiņam!

Lai zāles šiem, lai zāles šiem, lai zāles šiem,
Lai zāles šiem, lai zāles šiem, lai zāles šiem,
Lai zāles šiem, lai zāles šiem -
Tiem mūsu džajukiem!
Lai zāles šiem, lai zāles šiem -
Tiem mūsu džajukiem!

15.aprīlis, 15:40
DŽA

Es zināju to, ka "ir tāds", apstiprinās Danninga/ Krigera teorijas patiesumu ar savu infantilo "poēziju" :)  nekļūdījos. 

15.aprīlis, 15:57
Ir tāds

Manu mazo, ļoti pūkaino plānprātiņ, tu patiesi proti citus sasmīdināt! Tev vajadzētu uzņemt ainijas iz savas palātas un publicēt netā, būsi blogeris - miljardieris. Miljonāri ir un daudz, bet par miljardieriem dzirdēts nav, būsi pirmais šai lauciņā un varēsi pelnīt lielo kāpostu un turēt sev privātsanitārus, māsiņas un ārstus kuri rūpēsies, lai tu visu laiku gulētu ar smaidu pret griestiem un savlaicīgi saņemtu elektrošoku desmitkāršā apmērā. Priekā tā teikt!

15.aprīlis, 16:21
V ilis Gutmanis

Smieklīgākais jau ir tas fakts ka neviens izņemot ... citus nesauc par idiotiem vai kā savādāk cenšoties it kā nostādītneattīstītu indivīdu līmenī. Pie kam ja autors būtu izlasijis līdz galam par ko iet runa Danninga /Krigera teorijā viņs būtu sapratis ka runa iet tieši par tādiem kā viņi. Pie kam gan  ... gan Aleksandrs78 absolūti atbilst šis teorijas aprakstam. Viņi ir kompetenti visās nozarēs, tikai kā izrādās visas šīs zināšanasir fragmentāras un virspusējas. Viņi ir tiktāl pārliecināti par savu augsto intelektu ka nemaz nepana ka paši saraksta muļķības.

15.aprīlis, 17:31
Stāstnieks

Kā te pareizi raksta, tad tieši Dža ir labs piemērs Danninga-Krigera efektam. Dža maz ko zina, vēl mazāk saprot, analītiskās spējas nekādas, vēsturi nezina, googli un wikipēdiju izmantot neprot, toties pārgudri atkārto Ukrainas propogandu. Kad viņam prasa pamatot viņa atklāsmes parasti neatbild vai rupji lamājas. Ar Aleksandrs87 viss ir vēl traģiskāk, tas/tā atgādina botu, tas ir primitīvu datorprogrammu, kura automātiski izplata Ukrainas propgandu.

15.aprīlis, 18:10 (15.aprīlis, 18:19 - labots)
DŽA

Man šķiet, ka pārāk gari izklāstīju Danninga- Krigera efektu. Jā, tā ir viņu teorija, kurai es pilnībā piekrītu. Vajadzēja īsāk. 

Lūk, īsumā.  Indivīds, kuram piemīt garīga atpalicība, nav spējīgs saprast savu atpalicību un domā, ka zina visu. Turpretī cilvēki, kuriem piemīt intelekts, uzskata, ka zina pārāk maz un cenšas izzināt vairāk. 

15.aprīlis, 18:51 (15.aprīlis, 18:52 - labots)
V ilis Gutmanis

Nesmīdinat tautu ... vienīgais kas jums piemīt tas nav intelekts bet vēlme mētāties ar mēsliem.

15.aprīlis, 19:13
DŽA

Viss, miers. Vien Dannings/ Krigers apstiprināja manu teoriju par mentāli atpalikušo nespēju saprast savu mentālo atpalicību. Viss normāli. 

15.aprīlis, 19:20
Stāstnieks

Dža, mentāli atpalicis šeit esi tieši tu. Lūk piemērs. Kad tev prasa pamatot tavas atklāsmes vai ko iebilst tu neatbildi, bet rupji lamājies. Kas tas ir, ja ne mentāla atpalicība?

15.aprīlis, 19:54
Ir tāds

Manu mazo Vāczemes, strīpaino draudziņ. Šoreiz es tev piekrītu un domāju tev piekritīs arī tavs uzraugošais ārsts, ka Dannings/ Krigers apstiprināja tavu dziļo teoriju par to, ka tu ar savu mentālo atpalicību nespēj saprast savu mentālo atpalicību. Viss normāli. 

15.aprīlis, 19:58
DŽA

Jūsu komentāri tikai apstiprina Danninga- Krigera efekta teoriju. Tā darbojas. Bet es jums pārmest nevaru. Jūs tādi esat, mēdz tā būt,  gadās. 

15.aprīlis, 20:11
Stāstnieks

Dža, kur tad parādījās tā tava pārākā gudrība? Vai tajā apstāklī, ka par Kursas ķēniņvalsti nejēdzi googlē pameklēt?

15.aprīlis, 20:17
DŽA

Visvairāk to, Danninga/ Krigera teoriju, apstiprina šī portāla lietotājs "Ir tāds". Infantilisms cilvēkam piemīt, mēģina pārfrāzēt latviešu dziesmas, nomainot tekstus un ieliekot vārdu DŽA. Tas ir bērnudārza līmenis, bet tas "ir tāds", kā saprotu, pieaudzis ir? 

Bet, iespējams, kļūdos- Dannings/ Krigers savu teoriju attiecināja uz neizglītotiem cilvēkiem, ne uz cilvēkiem, kuriem piemīt psihiskas kaites, jebšu citas, līdzīgas psihiskās saslimšanas, kā, piemēram, infantilisms. Vai debilitāte.  Nē, tā jau ir psihiatrija. 

15.aprīlis, 20:33
V ilis Gutmanis

Gribētos pajautāt ja jau jūs ... esat tik izglītots un zinoš kāpēc tād jūs mūžīgi parejat uz rupjībām un jēlībām vai arī izliekaties par muļķīti rakstot ka neko nesaprotat. Ja jau sākam saistīt jūsu rīcību ar Danninga /Krigera teoriju  šis neizglītotais ar zemu intelekta līmeni vai arī kādu garīgu kaiti kas tā iespaido reālo apziņu esat tieši jūs. Kāpēc tas notiek? Tāpēc ka jūsu zināšānas ir nepilnīgas un virspusējas. Vai būtu vērts ar to lepoties, domāju ka nē.

15.aprīlis, 20:43

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:28

Jaunākās diskusijas