Profesors Kalviņš: Sipeniece dara visu, lai varētu inficēties pati un inficēt citus

Lelde Veinberga 12.marts 2020, 19:48
 
Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency
Ķīmiķis, profesors Ivars Kalviņš komentējis TV raidījumu un pasākumu vadītājas Baibas Sipenieces-Gavares lēmumu neatcelt ceļojumu uz slēpošanas kūrortu Austrijā, kad Eiropā turpina izplatīties jaunais koronavīruss "Covid-19".

Kā jau šīs nedēļas sākumā vēstījām, tad pēc 21 nospēlētas stāvizrādes Baiba Sipeniece devusies atpūsties uz kalniem Austrijā. Jau tad viņa norādīja, ka tur par koronavīrusu nerunā, turklāt viņa cer, ka runas par to pēc atgriešanās pierims arī Latvijā.

Tiesa, turpmākajās dienās viņas komentāri sociālajos tīklos izraisījuši lielu rezonansi. "Protams, protams. Ar hloru apbēršos un spirtu iedzeršu, matu galus un nagus ar dustu," sociālajos tīklos rakstīja Sipeniece-Gavare.

TV dīvas un radio balss nostāju komentējis arī profesors Ivars Kalviņš: "Sipeniece dara visu, lai varētu inficēties pati un inficēt citus. Par apzinātu līdzcilvēku inficēšanu paredzēta kriminālatbildība. Pagaidīsim vēl 14 dienas, tad paskatīsimies, ar ko tas būs beidzies pašai Sipeniecei un viņas mīļajiem."

Jau iepriekš vēstījām, ka Krimināllikuma 140. pants paredz sodu par sanitāri higiēniskās un epidemioloģiskās drošības noteikumu pārkāpšanu.

Šobrīd Latvijā kopumā konstatēti 16 koronavīrusa "Covid-19" pacienti, turklāt viena persona inficējusies Latvijā, kontaktējoties ar saslimušu radinieku, paziņojis Slimību profilakses un kontroles centrs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:52

Jaunākās diskusijas