"Izplati atbildības vīrusu"; interneta akcijā aicina iedzīvotājus palikt mājās

Baiba Puriņa 12.marts 2020, 14:00
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Sociālajā vietnē Facebook iedzīvotāji aicina līdzcilvēkus būt atbildīgiem un palikt mājās, izvēršot akciju "Izplati atbildības vīrusu".
"Esi drosmīgs, uzliec atbildības kroni un #paliecmajas! Uzdāvini dzīvību. Nedodies ceļojumā, ja vari to atlikt! #paliecmajas, ja esi slims! Ievēro 14 dienu karantīnu, ja esi apmeklējis kādu no valstīm, kurā ir augsts inficēto skaits!" teikts aicinājumā.

Jau vēstīts, ka pēdējā diennakts laikā uz COVID-19 veikts 41 laboratoriskais izmeklējums, no tiem 6 pozitīvi. Kopā izmeklētas 332 personas, Latvijā kopumā koronavīruss "Covid-19" apstiprināts 16 personām

SPKC atgādina, ka visi "COVID-19" infekcijas gadījumi Latvijā, ir ievesti ar ceļotājiem, kuri atgriezušies no jaunā koronavīrusa infekcijas skartajām valstīm. Kopumā Latvijā noteikta karantīna vairāk kā 200 personām, kas atrodas ģimenes ārsta uzraudzībā.

Šodien saņemtā informācija par 6 apstiprinātiem gadījumiem liecina, ka saslimušie ir epidemioloģiski saistīti ar Spāniju - 2 gadījumi, Itāliju, Austriju, Šveici un viens ir Latvijas gadījums, kas saistīts ar Šveices saslimušo.

Pašreiz slimnīcā ārstējas viens no saslimušajiem pacientiem. Viņš inficējies no radinieka, kas atgriezies no valsts, kur reģistrēti COVID-19 gadījumi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:30

Jaunākās diskusijas