Saeimas eksdeputāta īpašums Līvānos apdraud vietējos iedzīvotājus

Viktorija Gabrjuna 12.marts 2020, 17:22
 
Kaspars Krafts/F64
Viens no galvenajiem lielceļiem Latvijā – Rīgas-Daugavpils šoseja – vijas cauri Līvāniem. Pilsēta ir sakopta un skaista, taču kāda arhitektūras pērle ne tikai bojā apkārtējo vidi, bet arī ir bīstama iedzīvotājiem, vēsta "Bez Tabu".
Sastaptie līvānieši atzīst, ka daudzstāvu graustā ir manījuši jauniešus ložņājam. Visi kā viens uzskata, ka nepabeigtā ķieģeļu būve ir jānojauc.

Tiesa gan, neviens nemaz nezina, kurš ir nama saimnieks.

Izrādās, tas ir Jānis Klaužs - bijušais Līvānu novada domes priekšsēdētājs un Saeimas deputāts. 11. Saeimā deputāts Klaužs bija viens no lielākajiem sēžu kavētājiem, nokļuvis arī zem korupcijas izmeklētāju lupas. Tas gan neliedza viņam 2014. gadā kļūt par Līvānu novada Goda pilsoni. Savukārt 2018. gadā tieši Klaužs apstrīdēja jau 13. Saeimas vēlēšanu rezultātus. Tiesa prasību noraidīja, un Klaužs 100 tautas kalpu sarakstā neiekļuva.

Apkārt daudzstāvu ēkai nav nekādu žogu. Arī pirmā stāva durvis un logi ir brīvi pieejami - tie nav aizbultēti. Līdz ar to jebkurš var iekļūt šajā nepabeigtajā būvē. Vienīgais, kas attur nepiederošu personu iekļūšanu šajā namā, ir uzraksts uz sienas, kas vēstī - ja reiz esi iekļuvis šajā namā, tad pats arī esi atbildīgs par savu dzīvību un drošību. Bet - vai ar to ir pietiekami?

Pats Klaužs uz žurnālista jautājumu, vai graustu grasās nojaukt, saka, ka tas esot dārgs process.

“Ja kāds tur lien, tā ir viņa paša atbildība. Es tur tiku izdarījis visu, lai tur neviens nelīstu. Sargus es tur nelikšu, nealgošu,” noteic grausta saimnieks.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:17

Jaunākās diskusijas