Cilvēkus sadusmo Sipenieces bravūra par koronavīrusu

tautaruna.lv 12.marts 2020, 14:44
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Laikā, kad vairums cilvēku Latvijā, iespējams, satraukti gaida Krīzes padomes vadības paziņojumu par turpmāko rīcību koronavīrusa "Covid-19" dēļ, vērīgākos mikroblogošanas vietnes twitter un facebook lietotājus nepatīkami pārsteidzis radio "Star FM" balss Baibas Sipenieces teiktais.

Kā jau šīs nedēļas sākumā vēstījām, tad pēc 21 nospēlētas stāvizrādes Baiba Sipeniece devusies atpūsties uz kalniem Austrijā. Jau tad viņa norādīja, ka tur par koronavīrusu nerunā, turklāt viņa cer, ka runas par to pēc atgriešanās pierims arī Latvijā.

Tiesa, turpmākajās dienās viņas komentāri sociālajos tīklos izraisījuši lielu rezonansi. "Tā lūk sabiedrībā zināmi cilvēki, paņirgājas par sabiedrības kopumu. Jo viņai ir labi," norāda kāds mikroblogošanas vietnes twitter lietotājs, kurš publicējis ekrānšāviņus no Baiba Sipenieces atbildēm par drošību koronavīrusa "Covid-19" izplatības laikā. "Protams, protams. Ar hloru apbēršos un spirtu iedzeršu, matu galus un nagus ar dustu," prāto B.Sipeniece.

Tikmēr kāda cita komentētāja uzsver, ka šeit būtu svarīgi atcerēties, cik šis vīruss ir nopietns riska grupas pacientiem, piemēram, onkoloģijas pacientiem.

"Bravūra ar kuru daudzi joprojām iesmej par vīrusu, ir bezatbildīga. Man mati cēlās stāvus, kad Baiba Sipeniece, kura šobrīd slēpo Austrijā, katru rītu radio ēterā atklāti smējās par pandēmiju, aicinot nepievērst uzmanību panikas cēlājiem. Es saku - tajā, kas notiek aiz loga, nav nekā smieklīga. Bravūrai vairs nav vietas," norādīts kādā komentārā sociālajā tīklā facebook.

"Sirdsmieram informēšu, ka uzvedīšos kā likumpaklausīgs pilsonis un ievērošu visus normatīvos aktus. Veselību un rāmu garu," uzsver radio ētera balss.

Jau vēstīts, ka šobrīd Latvijā kopumā konstatēti 16 koronavīrusa "Covid-19" pacienti, turklāt viena persona inficējusies Latvijā, kontaktējoties ar saslimušu radinieku, paziņojis Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:02

Jaunākās diskusijas