Lai ingoranci nomaina rāma piesardzība! Valdis Melderis vēršas pie iedzīvotājiem

Baiba Puriņa 12.marts 2020, 19:00
 
Oksana Džadana/F64
Radio "Skonto" raidījumu un dažādu pasākumu vadītājs Valdis Melderis soctīklos vērsies pie tautiešiem.

Valdis Melderis sociālajā vietnē Facebook dalījies ar pārdomām par koronavīrusa izplatību un aicinājumu būt atbildīgiem.

"Teikšu kā ir - kopš meitas skolasbiedra mammai atklāja TO, manu sākotnējo ignoranci nomainījusi rāma piesardzība. Kaut vai tādēļ, ka būtu stulbi pašam kļūt par izplatītāju, ja pirms tam esi plātījies, ka tas viss ir "pupu mizas". Rāma piesardzība nozīmē - nesagramstīties visādas informācijas driskas internetā. Dažādu brīnumlīdzekļu piedāvātājiem apjautāties par informācijas avotu un "speciālista" vārdu un izcelsmi," raksta Melderis.

Viņš turpina: "Labā ziņa - jo precīzāk turēsimies pie mediķu rekomendācijām tagad, jo ātrāk to sīko mērgli piežmiegsim un atgriezīsimies ierastajās sliedēs. Un tur mēs atgriezīsimies noteikti. Tā vienmēr ir bijis."

Kamēr komentāros cilvēki diskutē par iedzīvotāju atbildības līmeni, kāda Itālijā esoša Latvijas iedzīvotāja raksta: "Ar sveicieniem no četrām sienām Milānā, apliecinu , ka mēs arī īsti neticējām pirms 2/3 nedēļām, ka pie mums būs karantīna kā Ķīnā... Mirstība ir augsta- ap 5%, šobrīd Itālijas slimnīcas un to intensīvās terapijas nodaļas ir pārpildītas un trūkst mediķu! Tos, kurus nav jāārstē intensīvajā terapijā, ārstē ģimenes ārsts. Lūdzu, sekosim Ķīnas un Itālijas piemēram! Lūdzu, paliekam mājās un ceļam imunitāti, nemigrējam un ievērojam drošības pasākumus. Īpaši tie, kuri nesen ir iebraukuši Latvijā pēc brīvdienām ! Pasaule ir ļoti maza, un nevar egoistiski paļauties uz to, ka mani Latvijā, vai kur citur, tas neskars! Un kas būtu, ja riska grupā būtu arī bērni? Visi dziedātu citu dziesmu. Lai mums visiem laba veselība!"

Jau vēstīts, ka aizvadītajā diennaktī Latvijā veiktas vēl vairāk nekā 40 "Covid-19" analīzes, no kurām sešas bijušas pozitīvas. Latvijā jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 līdz šim atklāta 16 cilvēkiem, no kuriem deviņi ir vienas grupas tūristi, kas 7.martā Latvijā atgriezušies ar vienu reisu no slēpošanas kūrorta Itālijā.

PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss 11.martā paziņoja, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojums sasniedzis globālas pandēmijas līmeni.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:13

Jaunākās diskusijas