VIDEO: ko tik iereibis šoferis nesarunāja policistiem, lai palaiž viņu vaļā

tautaruna.lv 28.aprīlis, 16:30
 
F64
Lai cik lielas ziepes ievārītas, kāds vīrietis pēc aizturēšanas neatmeta cerības tikt pie policistes telefona numura. Viņš ar spēkratu, kuram nav ne tehniskās apskates, ne apdrošināšanas, devās īsā izbraucienā pa rajonu un kopā ar draugu cilāja pudeles, vēsta "Degpunktā".

Tumšs “Volkswagen” markas spēkrats bez numura zīmes iebrauca vienā no Maskavas forštates degvielas uzpildes stacijām. Tieši aizmugurējās numura zīmes neesamība radīja likumsargos aizdomas, un viņi nolēma spēkratu pārbaudīt.

“Lūdzu, nesabojājiet manu dzīvi,” vīrietis vērsās pie kārtībsargiem. “Es zinu, es nožēloju. Nu, lūdzu, palīdziet! Nenogaliniet mani. [Policija: Jūs neviens netaisās nogalināt!] Nē, bet jūs man sagādāsiet tādas problēmas, ka es dzīves laikā nespēšu nomaksāt.

Vīrietis apgalvoja, ka neesot piedzēries un izdzēris tikai vienu alus bundžu: “Gribēju mašīnu uzpildīt, tā teikt, bravūrā. [Policija: Bet to taču var arī skaidrā izdarīt.] Kāda starpība , skaidrā vai ar bundžiņu alus. Es nevizinos apkārt, cilvēkus nenogalinu. [Policija: Tādā stāvoklī jūs varētu gan!] Nekad dzīvē, es jebkuru cilvēku drīzāk aizstāvēšu. Es drīkstu izkāpt? [Policija: Nekur nedrīkst izkāpt, sēdiet šobrīd!] Ko es, es neko neesmu pārkāpis. Nevajag, viņi ākstās, iesmej par mums. It kā mēs esam mafiozi. [Policija: Pie jums narkotikas kādas ir?] Nē, protams! [Policija: Esat pārliecināti?] 100%.”

Pārbaudot datus, tika noskaidrots, ka vīrietim nav vadītāja apliecības un automašīnai nav izieta tehniskā apskate, kā arī iegādāta obligātā apdrošināšana. Apturētais šoferis turpināja savu stāstu: “Lūk, vadi! Vajadzēja “piepīpēt” mašīnu. Pabraucām desmit metrus. Tāds liktenis. Es nekad neesmu sēdies pie stūres iereibis un neesmu nekur braucis. Ne ar šo mašīnu, ne ar kādu citu. Un te vienkārši nejaušības pēc gribēju “piepīpēt” mašīnu, atbraukt uz benzīntanku, un jūs piebraucāt. Lūk, tas ir stulbums, tas ir mans debilisms. Es visu dzīvi dzīvoju pareizi, un tagad kā “lohs” iekritu.”

Skumjas iereibušais vadītājs nolēma mest pie malas. Viņa sirds atmaiga un mēģināja savaldzināt policisti: “Kāda skaistule. [Policija: Tas nepalīdzēs.] Es zinu. Tu esi malacis, tu dzīvē visu dari pareizi. Man skauž. Tu esi skaistule. [Policija: Valsts policija piebrauca.] Tu rīkojies pēc likuma, es likumu pārkāpu un no žēloju, tas ir tik nepareizi. Varat iedot savu telefona numuru? Nu, lūdzu! Atstāsiet savu telefona numuru? Lai zinu, kas mani te savāca. [Policija: Jums par to būs kriminālatbildība.] Tu esi precēta.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas