Lielbritānijas karalis Čārlzs gatavojas atgriezties sabiedrībā

tautaruna.lv 28.aprīlis, 17:00
 
Unsplash
75 gadus vecais monarhs nākamnedēļ atsāks pildīt dažus sabiedriskos pienākumus pēc trīs mēnešu pārtraukuma pēc tam, kad viņam tika diagnosticēts nezināms vēža veids, piektdien paziņoja Bekingemas pils pārstāvji.

Čārlzs otrdien apmeklēs vēža ārstēšanas centru, kas ir pirmā no vairākām publiskajām uzstāšanās reizēm, kas viņam plānota tuvāko nedēļu laikā, paziņoja pils.

Viens no viņa pirmajiem lielajiem uzdevumiem būs Japānas imperatora un ķeizarienes valsts vizītes uzņemšana jūnijā.

Pils paziņojumā sacīts, ka karaļa ārsti ir "ļoti iepriecināti" par viņa progresu, lai gan ir pāragri spriest, cik ilgi turpināsies ārstēšana. Pagaidām netiek sniegta informācija par to, kāda veida ārstēšanu saņem karalis.

Čārlza atgriešanās atvieglos spiedienu uz citiem karaliskās ģimenes locekļiem.

Ņemot vērā karaļa apņemšanos samazināt pilnvaras Saseksas hercogam un hercogienei, kas plašāk pazīstami kā princis Harijs un Megana, vienkārši ir mazāk ģimenes locekļu, kas varētu vadīt nebeidzamās lentes griešanas un apbalvošanas ceremonijas, kas ir valsts notikumi mūsdienu karaliskās personas dzīvē.

Kopš janvāra, kad viņam tika ārstēta palielināta prostata, Čārlzs lielākoties ir bijis ārpus sabiedrības redzesloka, jo vēlāk viņam tika noteikta vēža diagnoze

Ziņots arī par Velsas princesi, kas ir viena no populārākajām karaliskajā ģimenē. Viņai tika veikta vēdera operācija, un arī viņa vēlāk paziņoja, ka viņai ir vēzis.

Princis Viljams paņēma brīvu laiku, lai atbalstītu savu sievu un viņu jauno ģimeni. Līdz ar to karaliene Kamilla, karaļa māsa princese Anne un viņa jaunākais brālis princis Edvards bija spiesti uzņemties visu pienākumu nastu karaliskajā ģimenē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas