Vai dzerot zaļo tēju var tik tiešām zaudēt svaru?

tautaruna.lv 28.aprīlis, 19:00
 
pexels.com
Vai zaļā tēja tik tiešām ir brīnumlīdzeklis un var palīdzēt cīņai ar lieko svaru?

Medijs "The Sun" atsaucoties uz vairākiem pasaulē veiktiem pētījumiem min, ka zaļā tēja tik tiešām atstāj pozitīvu ietekmi uz veselību. Pētījumos pierādīts, ka zaļā tēja palīdz mazināt 2. tipa diabēta risku un pat spēj palēlināt novecošanās procesus, kā arī, pateicoties tajā esošajam kofeīnam, ir labs eneģijas ieguves veids.

Bet vai šī tēja tiešām var veicināt svara zudumu?

Pētījumi liecina, ka, dzerot zaļo tēju, var uzlaboties vielmaiņas ātrums, kā arī tējā esošie katehīni palīdz dedzināt taukus.

2010. gadā veiktajā pētījumā pierādīts, ka zaļajā tējā esošais antioksidants katehīns spēj iekustināt mūsu vielmaiņu. Tikmēr 2012. gadā veiktajā pētījumā noskaidrojās, ka tie vīrieši, kuri pirms fiziskām aktivitātēm dzēra zaļo tēju, spēja sadedzināt par 17% vairāk tauku nekā tie vīrieši, kuri nedzēra šo tēju.

Dietoloģe, Astonas Universitātes profesore Duane Mellor norāda: "Lai gan ir pētījumi par zaļās tējas spēju veicināt svara zudumu, daudzi pētījumi ir ļoti ierobežoti, un tāpēc nav pierādītu apgalvojumu, ka zaļā tēja tiešām palīdz cilvēkiem zaudēt svaru." Taču viņš piebilda, ka "interesanti, ka pētījumi ar pelēm liecina, ka zaļā tēja var palīdzēt šiem grauzējiem zaudēt svaru".

Dietoloģes apgalvojumam piekrīt arī Ginters Kūnle, Redingas universitātes uztura un pārtikas zinātnes profesors, kurš apšauba, vai pētījumi, kas liecina, ka zaļā dzeršana var izraisīt svara zudumu, ir tik viennozīmīgi, kā šķiet. "Zaļā tēja bieži tiek reklamēta kā svara zaudēšanas līdzeklis, taču no datiem, ko esmu redzējis un zinu, tai, visticamāk, ir maza ietekme."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas