FOTO! Pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas cilvēki sāk iztukšot veikalu plauktus

Lelde Veinberga 12.marts 2020, 20:22
 
Aculiecinieka foto
Jau vēstīs, ka saistībā Covid-19 vīrusa izplatību Latvijā līdz Lieldienām izsludināta ārkārtējā situācija, nosakot virkni ierobežojošu pasākumu. Ārkārtējā situācija ir spēkā no lēmuma pieņemšanas brīža līdz šī gada 14.aprīlim ar mērķi šajā laikā ierobežot Covid-19 izplatību. Savukārt lielveikalos Rīgā novērots īpaši liels pieprasījums pēc ilgi uzglabājamiem produktiem un sadzīves precēm.

Piemēram, iepirkšanās centra "Olimpia" pārtikas veikalā iztukšojies griķu stends.

Aculiecinieka foto

Aculiecinieka foto

Savukārt citviet aculiecinieks nofilmējis, kā pārtikas veikalā cilvēku iepirkumu ratiņi pārpildīti ar pārtikas un sadzīvei nepieciešamajām lietām.

Citās aculiecinieku fotogrāfijas redzami tukši maizes, gaļas plaukti.

Tāda pat situācija valdot veikalos reģionos. Aculiecinieks portālam nra.lv ziņo, ka, piemēram, Iecavā trūkst griķu un makaronu, bet rindas pie kasēm ļoti garas.

Šobrīd Latvijas veikalos ir pietiekams daudzums ar produktiem, lai nodrošinātu cilvēkiem nepieciešamo iztiku, taču, ļaujoties panikai, atsevišķos veikalos ir izpirktas konkrētas preces, kuras rīt atkal būs pieejamas, pavēstīja Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs.

Viņš atzīmēja, ka visā Eiropā šobrīd ir palielināts pieprasījums pēc ilgtermiņa pārtikas un higiēnas precēm. Lielākoties tas saistīts ar preču krājumu izveidi mājās. Attiecīgi viņš norādīja, ka Latvijā lielākā daļa pārtikas ir vietējās izcelsmes un nav pamata bažām, ka valstī varētu apstāties pārtikas ražošana.

Valdības ārkārtas sēdē lemtais Latvijā izsludināt ārkārtējo situāciju tika pieņemts ar mērķi panākt sociālo distancēšanos, tādējādi ierobežojot jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, ceturtdien mediju pārstāvjiem pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Valsts prezidents Egils Levits saistībā ar koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību un tās dēļ izsludināto ārkārtējo stāvokli aicina valsts iedzīvotājus būt atbildīgiem, saglabāt mieru un būt piesardzīgiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:10

Jaunākās diskusijas