Latvijas teātri uz mēnesi pārtrauc izrādīt iestudējumus; slēgta arī LNB

Lelde Veinberga 12.marts 2020, 19:12
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Jau ziņots, ka saistībā Covid-19 vīrusa izplatību Latvijā līdz Lieldienām izsludināta ārkārtējā situācija, nosakot virkni ierobežojošu pasākumu, ceturtdien pēc valdības ārkārtas sēdes paziņoja amatpersonas. Savu darbu uz mēnesi pārtrauc arī Latvijas teātri.

Ārkārtējā situācija ir spēkā no lēmuma pieņemšanas brīža līdz šī gada 14.aprīlim ar mērķi šajā laikā ierobežot Covid-19 izplatību.

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš ziņo, ka no rītdienas, 13. marta, izrādes Latvijas teātros netiek rādītas: "Arī mazās un kamerzāles skatītājiem būs slēgtas. Ne tikai 200 cilvēku vienuviet ir atskaites punkts, bet arī 2 metru distance starp 2 cilvēkiem, nepārsniedzot 15 min kopā būšanas ilgumu. Tātad sēžot arī blakus. Vismaz līdz 14. aprīlim."

Informāciju par izrāžu atcelšanu izplatījis arī Dailes teātris: "Sekojot valstī noteiktajiem ierobežojumiem publisku pasākumu rīkošanā saistībā ar jaunā koronavīrusa “COVID-19” izplatību, Dailes teātra vadība ir pieņēmusi lēmumu pārtraukt iestudējumu publisku izrādīšanu laika posmā no 13. marta līdz 14. aprīlim. Šajā laikā netiks spēlētas izrādes nevienā no zālēm.

Šobrīd tiek arī apturēta biļešu tirdzniecība uz visām Dailes teātra izrādēm līdz tālāku lēmumu pieņemšanai.

Iegādāto biļešu īpašniekus aicinām sekot informācijai Dailes teātra mājaslapā un sociālo tīklu kontos, kur tuvāko dienu laikā tiks publicēta informācija par tālāko rīcību."

Saskaņā ar ārkārtas situācijas izsludināšanu valstī no 13. marta līdz 14. aprīlim Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) apmeklētājiem būs slēgta. Šajā laika posmā LNB nodrošinās tikai neklātienes pakalpojumus (pieeja Digitālajai bibliotēkai, datubāzei, citiem resursiem).

Pēdējās diennakts laikā jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 apstiprināta vēl sešiem cilvēkiem, turklāt viena persona inficējusies Latvijā, kontaktējoties ar saslimušu radinieku, paziņojis Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Līdz ar to kopumā Covid-19 līdz šim apstiprināts 16 cilvēkiem.

Šodien SPKC saņemtā informācija par sešiem apstiprinātiem gadījumiem liecina, ka divi saslimušie ir epidemioloģiski saistīti ar Spāniju, savukārt pārējie ar Itāliju, Austriju un Šveici.

Pašreiz slimnīcā ārstējas viens pacients ar apstiprinātu Covid-19 diagnozi. SPKC informācija liecina, ka pacients inficējies no radinieka, kas atgriezies no Šveices, kur reģistrēti Covid-19 gadījumi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:01

Jaunākās diskusijas