Mācieties no Itālijas kļūdām! Valmieriete vēršas pie līdzcilvēkiem

Baiba Puriņa 12.marts 2020, 9:30
 
AP/SCANPIX/LETA
Valmieriete, kurai koronavīrusa dēļ nācies atcelt lidojumu uz Latviju, sociālajā vietnē Facebook vērsusies pie sekotājiem.

Sieviete soctīklos dalījusies ar ierakstu, kurā norāda, ka koronavīrusa draudus nedrīkst atstāt bez ievērības un arī Latvijas iedzīvotājiem ir jāuzmanās un jābūt atbildīgiem, taču neļaujoties panikai.

Sieviete raksta: "Kā daudzi no Jums jau zina, kopā ar savu vīru dzīvoju Milānā. Šobrīd, dēļ koronavīrusa, Milāna un Itālija pārdzīvo grūtus laikus, bet šī nav TIKAI Itālijas problēma. Koronavīruss ir pasaules problēma, no kuras neviens nav nedz imūns, nedz pasargāts."

"Latvijā esot atvēlētas 100 gultas. Man šis skaitlis liekas niecīgs. Itālija šobrīd tieši ar šo problēmu saskaras, jo intensīvās terapijas nodaļas visā Lombardijā ir pārpildītas un cilvēki tiek transportēti uz citiem reģioniem. Tātad, vienīgā loģiskā un atbildīgā rīcība no mūsu puses, ir samazināt iespēju inficēties un inficēt pārējos, it īpaši vājākos. Darīt visu, lai šis, ārkārtīgi lipīgais vīruss, neizplatītos tādos ātrumos, kā tas notiek šobrīd," norāda sieviete.

"Es varēju būt Valmierā pie ģimenes, pie saviem klientiem. Būtu varējusi strādāt savā salonā un pelnīt, bet es izvēlējos palikt šeit, jo neuzskatīju, ka tas būtu ētiski un atbildīgi pareizi attiecībā pret Jums. Mana lidmašīnas biļete bija 1.03. Protams, šobrīd, kad esam iekļauti sarkanajā zonā, esmu priecīga, ka paliku šeit kopā ar savu vīru," savu situāciju skaidro valmieriete.

Viņa norāda, ka pati jūtas ļoti labi un nav inficēta, tāpēc varējusi braukt prom, bet nav to darījusi savu līdzcilvēku dēļ. "Es sev nekad nepiedotu, ja, patiešām, kaut ko arī aizvestu sev līdzi. Man ir slima vecmāmiņa un tas būtu briesmīgi aplipināt viņu ar šo trako elpceļu vīrusu, kad tā jau viņai nav viegli. Un izdzīvošanas iespējas viņai būtu niecīgas, lai neteiktu vairāk. Ir jabūt atbildīgiem pret sevi un cilvēkiem sev apkārt," uzsver sieviete.

"Iespējams būs nepieciešams laiks, lai viss atgrieztos vecajās sliedēs, bet viss ir atkarīgs no mums un mūsu izturēšanās - visā pasaulē! Vēl Jums vēlos lūgt vienu lietu- nevērtējiet par zemu Koronavīrusu, izvairieties no ļaužu pārpildītām vietām, mazgājiet rokas un pavadiet vairāk laiku mājās! Šis ir vienīgais veids, kā novērst iespējamo inficēšanās risku. Cilvēki gados ir lielākā vīrusa riska grupa, tāpēc neaplipināsim viņus, ļausim viņiem dzīvot. Nevēlos Jūs iebiedēt, bet ņemiet par piemēru Itāliju un mācieties no tās kļūdām. Pavadiet vairāk laika mājās- teātri, kino, balles nekur nepazudīs," nobeigumā aicina sieviete.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Jau vēstīts, ka par situāciju Itālijā pastāstījusi kāda liepājniece, kura ārpus Latvijas dzīvo jau vairākus gadus. “Mums valsts ir kā izmirusi, cilvēku uz ielām nav, nekur mūs nelaiž, viss ir tukšs,” satraukta ir Elīna.

Latvijā šobrīd ir konstatēti 10 "Covid-19" saslimšanas gadījumi. Visi saslimušie ar koronavīrusu inficējušies Itālijā.

Jau vēstīts, ka nficēšanās gadījumu skaits ar jauno koronavīrusu Itālijā ir pārsniedzis 10 000. No otrdienas ierobežoti ceļojumi pa Itāliju, un visā valstī aizliegti publiski pulcēšanās pasākumi, tai skaitā sporta sacensības, jo Itālijas valdība tādā veidā mēģinās apkarot koronavīrusa izplatību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:34

Jaunākās diskusijas