Juristi atgādina, kas pēc likuma draud tiem, kuri pakļauj sabiedrību koronavīrusa draudiem

Lelde Veinberga 11.marts 2020, 18:48
 
Pixabay
Izdevums "Jurista Vārds" atgādina, ka šajā satraukuma pilnajā laikā, kad pasaulē izplatās "Covid-19" vīruss, katrs Latvijas iedzīvotājs ir arī individuāli atbildīgs par koronavīrusa izplatības nepieļaušanu valstī.

Izdevums aicina juristus informēt sabiedrību par Krimināllikuma 140. panta saturu. "Īpaši būtiski ir apzināties savu personisko atbildību, lemjot par ceļošanu uz ārvalstīm (ne tikai tām, kas iekļautas ārlietu ministrijas "sarkanajā" un "dzeltenajā" sarakstā!), kā arī ievērojot valsts iestāžu noteiktās mājas karantīnas (pašizolācijas) prasības, ja ir aizdomas par inficēšanos. Aicinām kolēģus būt sabiedriski aktīviem šajā situācijā!" aicina "Jurista Vārds".

Krimināllikuma 140. pants paredz: Sanitāri higiēniskās un epidemioloģiskās drošības noteikumu pārkāpšana

Par sanitāri higiēniskās un epidemioloģiskās drošības noteikumu pārkāpšanu, ja tā izraisījusi epidēmiju, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Jau vēstīts, ka šodien vēl diviem Latvijas iedzīvotājiem, kuri atgriezušies no slēpošanas kūrorta Itālijā, apstiprināta koronavīrusa izraisītā slimībā Covid-19, tādējādi saslimšanas gadījumu skaits sasniedzis desmit, informē Slimību profilakses un kontroles centrs.

Līdz šim Latvijā kopā veikts 291 izmeklējums uz Covid-19, no tiem 17 pēdējās diennakts laikā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas