Kivičs velta sirsnīgus vārdus mūžībā aizgājušajam Kvēpam

Rita Lazda 11.marts 2020, 14:47
 
Emīls Desjatņikovs/F64 Photo Agency
Mūziķis Andris Kivičs šodien veltījis visai sirsnīgus vārdus mūžībā aizgājušajam leģendārajam hokeja izlases ārstam Jānim Kvēpam.
"Rampas Ugunīs novadīju 1100 raidījumus.Jānis Kvēps bija vispatiesākais un sirsnīgākais viesis(lai citi neņem ļaunā).Jānim raidījuma laikā, kad runājām par hokeju, bija asaras acīs, un man kaut kā arī.Ja pēc nāves kaut kas ir, tad viņam tur ir sagatavota silta un ļoti laba vieta," mikroblogošanas vietnē twitter raksta A.Kivičs.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstījs, ka Jānis Kvēps, kurš hokejistu aprindās bija iemantojis iesauku Doks, par Latvijas hokeja izlases ārstu strādāja vairāk nekā 20 gadus.

Kvēps dzima 1940.gada 13.oktobrī Cesvainē. 1959.gadā viņš absolvēja Cesvaines vidusskolu, tajā pašā gadā iestājās RMI ārstniecības fakultātē, kuru absolvēja 1965.gadā.

Kvēps hokejā bija kopš 1967.gada, PSRS laikos strādājot ar Rīgas "Dinamo" (sākotnēji "Daugava") komandu. Viņš ar to no PSRS čempionāta otrās līgas aizkļuva līdz sudraba medaļām.

Savukārt Latvijas izlasē Kvēps ar nelieliem pārtraukumiem strādāja jau kopš neatkarības atjaunošanas, bet 2006.gadā viņš saņēma balvu par mūža ieguldījumu Latvijas sportā. 2014.gadā Kvēpam tika piešķirts trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordenis.

Karjeru nacionālajā izlasē viņš beidza 2016.gadā.

Arī Padomju Savienības laikos tika novērtēts, saņemot LPSR Ministru padomes goda rakstu. No LHF Kvēps saņēma pateicību par profesionalitāti, pildot savus darba pienākumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:02

Jaunākās diskusijas