Latvijas psihologs pauž skarbu viedokli par slavenību selfijiem

Baiba Puriņa 11.marts 2020, 17:23
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Pasauli noteikti ir pārņēmis pašfoto fenomens! Iespēja iemūžināt svarīgus mirkļus kļuvusi pavisam elementāra – viens klikšķis telefonā un gatavs. Lai arī selfiju uzņemšana varētu šķist pavisam nevainīga izklaide, psihologi uzsver, ka pārmērīga sevis fotogrāfēšana var liecināt par garīga rakstura problēmām, vēsta raidījums Bez Tabu.
Lai arī selfiju uzņemšana nav nekas neparasts, psihologs Jānis Caics uzsver, ka bildes par cilvēku var pateikt ļoti daudz. Ja selfiju uzņemšana un komplimentu gaidīšana kļuvusi par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu, Jānis Caics iesaka domāt par palīdzības meklēšanu pie speciālistiem.

Jānis Caics norāda: "Cilvēkam ir grūti pašam ar sevi. Jāskatās arī no psiholoģiskā viedokļa, varbūt, nepieciešams aiziet uz konsultāciju pie psihologa, psihoterapeita un dažos gadījumos arī pie psihiatra."

Fotogrāfs Ronalds Šulcs nenoliedz, ka fotosesiju laikā ir gadījies klientiem sniegt rekomendācijas vislabākā selfija uzņemšanai. Viņš iesaka padomāt par apgaismojumu - vislabākie pašiņi sanākšot dienas gaismā, tāpat var izmantot selfijkociņu vai papildus gaismu, kuras plašā klāstā pieejamas veikalos.

Avots



Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:55

Jaunākās diskusijas