Dzejniekam Reinim Runcim izdzīvošanai nepieciešama līdzcilvēku palīdzība

Portāls nra.lv 12.janvāris 2022, 14:43
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Pagājuši teju 20 gadi kopš satiksmes negadījumā cieta dzejnieks Reinis Runcis. Kopš tā laika viņš ir piekalts gultai. Par viņu lielākās rūpes uzņēmās viņa mamma. Pavisam nesen, 1. janvārī, pēc cīņas ar audzēju, viņa devās mūžībā.

NRA jau vēstīja, tad pagājušajā piektdienā tika aizvadītas bēres.

"Senāk, kurzemnieku senči mirušos glabāja līdz brīdim, kad sakrita vienā dienā bezvējšs un tīras debesis. Tad dūmi kāpj stāvus debesīs un dvēsele viegli nokļūst aizsaulē. Šodien bija tāda diena un bija vieglāk. Paldies visiem, kas atbrauca, kas domās bija klāt un kas palīdzēja. Mana sirdsapziņa ir mierīga, darīju ko varēju un nu jāiet tālāk. Nevar te neko tādu atbilstošu uzrakstīt, lai, Mammīt, Tev tur mierīgi un vari atkal smaidīt," tā dienu pēc bērēm sociālajā medijā "Facebook" rakstīja Reinis Runcis.

Pēc smagā gada sākuma, dzejnieks "Facebook" lūdz līdzcilvēku palīdzību. Kā Reinis atklāj, tad plāns turpmākajai dzīvei viņam ir gatavs. Viņš plāno izdot grāmatu angļu valodā un izveidot bezpeļņas organizāciju cilvēkiem, kuriem ir nepieciešama diennakts aprūpe. "Ja arī nesanāks būšu vismaz mēģinājis," tā raksta Reinis.

"Ar atbalstu ir tā - 65 euro dienā maksā aprūpe. Ēšana, komunālie, zāles, katetri un sīkumi ap 500 eur mēnesī. Ziedot.lv apmaksā vienu māsiņu. Sanāk, ka jāsavāc 2000 mēnesī. Ir arī valsts atbalsts kopšanai un pensija. Kopā ap 500 euro, vēl mana privātā ņemšanās tīklā, arī līdz 500 euro."

Kā atzīst Reinis, tad viņam pietrūkst mēnesī nedaudz vairāk kā viens tūkstotis eiro. Viņš cer uz līdzcilvēku atbalstu, kuri varētu veikt nelielus ikmēneša pārskaitījumus.

"Tos tad nu ļoti ceru savākt no daudz mazajiem euro ikmēneša pārskaitījumiem. Ja tie neietekmēs jūsu budžetu un sniegs jums nedaudz prieka viss būs kārtībā. Tomēr arī šie mazie kriksīši, ķieģelīši iet mazumā. Tādēļ vienmēr mīļi aicinu padalīt tālāk manu lūgumu piedalīties ar mazu mazītiņu ikmēneša pārskaitījumu. Cik, tas nav tik būtiski, galvenais, lai tas rada jūsos prieku un nerada budžetā caurumu. Nozīme ir tam lai jūsu būtu daudz un šobrīd tā gluži nevarētu teikt. Kā teica Edgars Liepiņš, lai mums izdodas biešu lauki!"

Ja vēlaties un varat sniegt atbalstu dzejniekam Reinim Runcim, pārskatījumus var veikt uz viņa kontu LV82HABA0551011504293

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:28

Jaunākās diskusijas