Kāpēc rīdzinieki mājās noklāj radiatorus ar palagiem?

tautaruna.lv 12.janvāris 2022, 7:00
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Aleksandra ir pensionāre ļoti cienījamā vecumā. Miteklī Baltajā ielā rīdziniece dzīvo kopā ar savu vīru. Tomēr jau kopš decembra vidus attiecībās jaucas nevēlams faktors – karstums, ar kuru cīnās, kā vienm var, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Rīdziniece detalizēti aprakstījusi visus - līdz pat Ziemassvētkiem - veiktos zvanus uzņēmumam ”Siltumserviss Rīga”. Katru reizi operators atbildējis, ka uzņēmums jau savu izdarījis, taču Aleksandra uzsver, ka dzīvoklī izmaiņas tā arī nav jūtamas.

“24.decembrī zvanu. [..] Operatore man atbildēja tā, īsi un skaidri: “Kaimiņam 10 grādi. Priecīgus Ziemassvētkus!”. Un atslēdza telefonu, viss, vairs neko,” atminas mitekļa saimniece.

Gaidot tomēr “Siltumservisa” rīcību, Aleksandra paralēli cīnās ar karstumu, kā nu vien spēdama, piemēram, radiators virtuvē apklāts ar palagu, mēģinot aizturēt siltuma izplatīšanos telpā.

“Bez Tabu” ierašanās brīdī dzīvojamajā istabā termometra stabiņa sarkanā līnija apstājusies pie +21 grāda pēc Celsija iedaļas. Arī elektroniskais termometrs uzrāda līdzīgu temperatūru. Aleksandra gan atklāj, ka naktī bijis pavisam traki, proti, vienubrīd temperatūra pat sasniegusi teju +25 grādus. “Tas ir par daudz!”

Uzrunājot Aleksandras kaimiņus, par karstumu gan neviens nesūdzas.

Namu apsaimniekotāja ”Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) pārstāve Una Grenevica apstiprina, ka ir saņemta informācija par problēmām ar karstumu, tiesa gan, iedzīvotāji sūkstījušies par nepietiekamu siltumu. Grenevica gan noliedz, ka daudzstāvu namā Baltajā ielā būtu salūzusi automātika, kas regulē siltumu ēkā, atbilstoši āra gaisa temperatūrai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:36

Jaunākās diskusijas