Pensionāre Rīgā piedzīvo lielu nelaimi; nepieciešama palīdzība

tautaruna.lv 24.oktobris 2023, 5:00
 
F64
Ēveles ielā Rīgā kāda seniore un viņas kaimiņi ugunsgrēkā zaudēja ziemai sarūpēto malku. Naktī uz pirmdienu vietējie dzērāji bija tīši vai netīši pielaiduši uguni šķūnīšiem, kur tika glabāta malka ziemai. Seniore Maija ugunsgrēkā zaudēja visus krājumus ar kurināmo, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Maijas kundze pēdējās pāris dienas nespēj naktīs pagulēt. Lai cīnītos ar stresu par ugunsgrēkā zaudēto malku, sieviete lieto miega zāles, taču uztraukumus liek medikamentus teju uzreiz izvemt podā. Sievietes pensija ir aptuveni 350 eiro - tieši tik pat liela summa, kuru seniore zaudēja pirmdien, kad nelūgti viesi, lietojot alkoholu, sadedzināja viņas kurināmo.

Maijai nekādu kompensāciju pagaidām neviens nav sniedzis.

Kamēr Sociālais dienests un ēkas apsaimniekotājs lemj, ko darīt tālāk, Maija izlēma negaidīt salu un rīkoties.

Proti, seniore izpētīja sludinājumus un atrada kādu, kurš pārdod briketes. Briketes Maijai nepatīk. Tās gruzd un tā pa īstam istabu nesasilda, bet neesot variantu. Malku tagad vairs nav kur glabāt. Aptuvenās izmaksas - 885 eiro.

Pirmo vezumu Maijai atveda piektdien. Kaimiņš Jānis laipni palīdzēja smagās briketes sanest pieliekamajā. Seniore tikmēr norēķinājās ar pārdevēju, samaksājot 275 eiro. Gandrīz visa pensija iztērēta, bet vismaz nebūs jānosalst. Maija cer, ka Sociālais dienests kaut kad summu tomēr kompensēs.

Ja kādam ir iespēja Maijai palīdzēt finansiāli, labdarības organizācija “Pēc ugunsgrēka” atvērusi ziedojumu kontu. Zvanot pa tālruni 90203909 brikešu iegādei tiks novirzīts 1 eiro un 50 centi, savukārt telefona numurs 90006860 paredzēts, lai seniorei ziedotu 4 eiro un 27 centus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:52

Jaunākās diskusijas