Eksperts skaidro, kāds ir manipulācijas process un kā notiek cilvēku prāta apstrāde

tautaruna.lv 12.janvāris 2022, 18:30
 
Ekrānuzņēmums / xtv.lv
RISEBA bakalaura programmas "Biznesa psiholoģija" direktors, kiberpsiholoģijas eksperts Valērijs Dombrovskis TV24 raidījumā "Preses klubs" skaidro, kā notiek manipulācija un cilvēka prāta apstrāde. 

TV24 raidījumā "Preses klubs" RISEBA bakalaura programmas "Biznesa psiholoģija" direktors, kiberpsiholoģijas eksperts Valērijs Dombrovskis, atbildot uz raidījuma vadītāja Sandija Semjonova jautājumu, skaidro, kā notiek manipulācija un cilvēka prāta apstrāde.

Speciālists skaidro, ka sākotnēji cilvēka uztveres laukā parādās kāds personāžs, kurš kļūst par labāko draugu, uzklausa, mēģina rūpēties un kādā laika nogrieznī kļūst par tuvāko cilvēku.

"Tā ir noziedzīga manipulācija. Pa soļiem cilvēks tiek apstrādāts, līdz brīdim, kad vairs nav iespējams šim manipulatoram atteikt. Tālāk jau nāk aicinājumi piebiedroties citiem cilvēkiem, kur jau sāk uzspiest kādas darbības, procesus, " stāsta Dombrovskis.

Aicinot skatītājus arī aizdomāties, vai arī viņu dzīvē nav parādījies kāds cilvēks, kurš īpaši sācis rūpēties un tamlīdzīgi, un, ja tā, vai tiešām vajadzētu viņam uzticēties. Tas esot vienkāršs manipulatīvais process, kad cilvēks palīdz un iekļūst uzticības laukā un pēcāk nodod kādam grupējumam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:50

Jaunākās diskusijas