ST priekšsēdētāja Osipova skaidro, ar ko atšķiras piespiedu vakcinācija no obligātas

tautaruna.lv 12.janvāris 2022, 16:30
 
Ekrānuzņēmums / xtv.lv
TV24 raidījumā "Uz līnijas" Satversmes tiesas priekšsēdētāja Sanita Osipova skaidro, ar ko atšķiras piespiedu vakcinācija no obligātas vakcinācijas. 

Satversmes tiesas priekšsēdētāja Sanita Osipova TV24 raidījumā "Uz līnijas" skaidro, ar ko atšķiras piespiedu vakcinācija no obligātas vakcinācijas.

"Runājot par piespiedu vakcināciju, es domāju, ka cilvēkus ķer uz ielas un vakcinē tos, kuri nevar uzrādīt vakcinācijas setifikātu, " smaidot saka Osipova.

Turpinot sarunu, raidījuma vadītājs vaicā, ka obligāta vakcinācija būtu pavisam kas cits un tas būtu atbilstoši Satversmei Latvijā?

"Es jums nevaru pateikt, jo to lemj septiņi tiesneši, kuri lemj, kas ir atbilstīgs Latvijai. Pirmkārt, mums šobrīd nav obligāta vakcinācija. Tai pašā laikā tiek noteikts tas, ko jūs nevarat darīt, ja jums šī vakcinācija nav bijusi. Tas ir obligāti? Vai jums obligāti ir jāiet uz teātri, vai jums obligāti ir jāstrādā Valsts policijā? Obligāti ir jāstrādā vispār, " turpinot sarunu pauž Osipova.
"Jums ir jāsaprot, ka nosakot jebkuru ierobežojumu cilvēkiem, valstij ir jāsver divas lietas - cik tālu aizskar cilvēku, tas, protams, ir ļoti intīmi, no otras puses, cik šis cilvēktiesību ierobežojums ir būtisks visai pārējai sabiedrība. Lai cilvēks ar savu brīvību neapdraudētu visus pārējos, " skaidro Satversmes tiesas priekšsēdētāja.

Sarunas turpinājumā Osipova min, ka Eiropas Cilvēktiesību tiesa pieņēmusi vienu vakcinācijas spriedumu, kurā tēvs, vakcinācijas pretinieks, savus bērnus nebija vakcinējis un viņam atteica pieņemt bērnus valsts bērnudārzā. "Devās uz Eiropas Cilvēktiesību tiesu un tiesa izsprieda par labu Čehijas valstij, tēvam ir tiesības nevakcinēt bērnus, tai pašā laikā viņam nav tiesības ar saviem bērniem apdraudēt citus bērnus".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:54

Jaunākās diskusijas