Slepkavība Biķernieku mežā: šāvējs intervijā klāsta notikušā detaļas

tautaruna.lv 25.aprīlis, 4:00
 
Kaspars Krafts/F64
Turpinās slepkavībā apsūdzētā Andreja Krilova tiesāšana – vīrietis tiek vainots viena cilvēka sašaušanā un vēl viena nogalināšanā Biķernieku mežā Rīgā, vēsta "Degpunktā".

Jau divus gadus apcietinājumā esošo Andreju Krilovu turpina tiesāt par slepkavību, kas paveikta 2022. gadā. Vīrietis ar nereģistrētu ieroci mežā pie lielveikala “Alfa” nošāva kādu puisi un vēl vienu ievainoja. Kā viņš pats uzskata - pašaizstāvēšanās nolūkos pēc draudiem, ko saņēmis no nejauši sastaptās četrotnes.

"Tas notika 2022. gada 12. aprīlī, internetā parādījās video, ko filmēja paši uzbrucēji. Viens no viņiem. Video ir redzami visi apstākļi, kas tieši tur mežā notika. Video ir redzams, ka ar draudiem un pārmetumiem, nāves draudiem viņi cenšas man atņemt ieroci. Video uzņemšanas laikā situācija tikai saasinājās un pienāca brīdis, kad viņi saprata, ka bez fiziska uzbrukuma neiztikt, viņi izslēdza video un fiziski uzbruka. Jā, man līdzi bija ierocis, un tikai tas faktiski palīdzēja palikt dzīvam un nesakropļotam. Video uzņemšanas brīdī es domāju par to, vai es varēšu tajā vakarā atgriezties mājās pie bērniem," stāsta Andrejs.

Apsūdzētais intervijā raidījumam “Degpunktā” turpina: “Varu pateikt, no četriem uzbrucējiem visi četri bija alkohola reibumā - no divām līdz 6,8 promilēm. Trijiem asinīs bija narkotikas. Ļoti grūti ir runāt, kad mani - cilvēku, kurš aizstāvēja savu dzīvību četru uzbrucēju priekšā, kuri bija agresīvi un stiprā alkohola un narkotiku reibumā, apsūdz tīšā slepkavībā.”

7. martā Rīgas pilsētas tiesa atkal lēma par drošības līdzekļa - apcietinājuma - pagarināšanu uz trim mēnešiem. Prokurors vērsās pie tiesneses, norādot, ka tiesas sēdes jau tā tiek ievilktas apsūdzētā bezdarbības dēļ. Šobrīd notiek savdabīgs tirgus. Apmaiņā pret izlaišanu un cietuma mūriem, Andrejs sola parādīt, kur atrodas slepkavībā izmantotais ierocis. Līdz šim to izmeklētājiem atrast nav izdevies.

“Tiesa uz manu pieprasījumu reaģēja noraidoši. Iemeslus šādai rīcībai es saprast nevaru, jo ierocis šajā lietā ir svarīgs priekšmets. Tam jāparāda visi lietas aspekti, kas notika 12. aprīlī, brīdī, kad man tika uzbrukts,” norāda Andrejs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:41

Jaunākās diskusijas