Lūgums palīdzēt Bikstu stārķim - ziema vēl gara

tautaruna.lv 16.decembris 2023, 12:00
 
Pixabay
Lai arī vairums gājputni rudens pusē dodas no Latvijas uz siltajām zemēm, ir gadījumi, kad putns tomēr pārziemo Latvijā. Viens no tādiem ir stārķis Bikstu pusē. Putns patlaban ir sveiks un vesels, pateicoties pensionārei Maigai, vietnē "Facebook" vēsta Marta.
"Viņa stārķi katru dienu baro, pie savas mājas, kur putns jau pieradis doties. Diemžēl barot putnu tikai no savas pensijas Maigai ir grūti. Tiek lūgta apkārtējo palīdzība, kura reizi pa reizei arī uzrodas, bet ar to nepietiek. Pārstāt putnu barot tagad, ziemas vidū, arī nevar. Jāizdara līdz galam, līdz pavasarim.
Stārķim no pārtikas vislabāk der: vistu kakli (šis būtu visbūtiskākais). Tālāk sirdis, mādziņas. Sekundāri - svaigas zivis.
Putnam pie esošajiem laikapstākļiem dienā būtu jāapēd 500g-1kg vistu kakli. Veikalos cena par 1kg parasti ir nedaudz zem 1eur.
(Info noskaidroju no putnkopja, kas ikdienā rūpējas arī par stārķiem.)
Ja pašiem nesanāk sarūpēt neko no augstākminētā, ir iespējams arī Maigas kundzei palīdzēt finansiāli. Kundze ir godprātīga, ziedotās finanses izlieto tikai paredzētajam mērķim.
Ja esat gatavi vienā vai otrā veidā palīdzēt, lūgums pa tiešo vērsties pie Maigas "Bajāros". Lielākā daļa bikstenieku noteikti viņu pazīst," raksta Marta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:15

Jaunākās diskusijas