Nils Sakss Konstantinovs: "Mēs taču nenogalinam pašnāvnieciski noskaņotus jauniešus"

tautaruna.lv 16.decembris 2023, 9:50
 
pixabay.com
Līdz Stambulas konvencijas pieņemšanu pusaudžu psihoterapeits Nils Saks Konstantinovs norāda uz riskiem bērnu un pusaudžu vidū. Konvencija paredz ne tikai sieviešu aizsardzību bet arī vairākas brīvības, tai skaitā dzimuma maiņu jebkurā vecumā.

Nils Sakss Konstantinovs savā mikroblogošanas vietnes "X" konta raksta: "Viena no lielākajām vardarbībām pret meitenēm, ir viņu ķermeņu sakropļošana ar vīriešu hormoniem, pubertātes bloķēšana un krūšu amputācija. Tāpēc uzreiz pēc SK pieņemšanas, politiķiem jādod iespēja sākt diskusijas par bērnu dzimummaiņas aizliegumu Latvijā."

Komentētājs jautā: "Tev kā speciālistam vēlējos jautāt, kāda ir statistika, biežums dzimuma maiņas operācijām un vecuma grupas? Pieļauju, ka 18+ cilvēks ar savu ķermeni drīkst darīt ko vēlas ;)"

Autora atbilde: "Tāda statistika kopumā īsti nav pieejama. Bērniem - ir uzsākti pirmie, aizliegums vajadzīgs, lai neturpinātu. Un, protams, ka arī pēc 18+ nevar darīt, ko vēlas - mēs taču nenogalinam pašnavnieciski noskaņotus jauniešus un neatsūcam taukus anoreksijas slimniecēm."

Savukārt Martins Kazis zina teikt: "Dzimums šogad Latvijā mainīts 12 cilvēkiem, arī vienam nepilngadīgajam, četriem - pubertātes bloķēšana"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:15

Jaunākās diskusijas