Iedzīvotāji pauž neizpratni saistībā ar Ogres svētku rotājumu

Portāls nra.lv 16.decembris 2023, 9:20
 
Ekrānšāviņš
Ir sācies Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Vairums Latvijas pilsētās un pagastos par to liecina svētku rotājumi. Ogre ir pazīstama kā viena no krāšņākajām pilsētām šajā laikā. Un arī šogad pilsēta turpina tradīciju un atkal iemirdzas. Pilsētu rotā vēl neredzēti gaismas elementi, ziņo "ReTV".

Ogres novada Tūrisma informācijas centra pārstāve Baiba Zača: “Ogrē ir ļoti skaisti, jauni rotājumi atšķirīgi no citiem gadiem. Brīvības gājēju ielas posmā liepu alejā ir rotājumi ar liepu lapu motīviem. Un mums ir izveidots tāds pastaigu maršruts divu kilometru garumā, kura ietvaros var sastapt arī zaķus, briežus, alņus un ērgļus. Protams, ir arī Bētlemes ainiņa un Bētlemes zvaigzne, kas jau vairakus gadus priecē Ogres novada iedzīvotājus un viesus.”

Arī Ogres novada iedzīvotāji atzīst, ka ļoti priecājas par svētku rotājumiem, un dodas vakara pastaigās pa Ogri.

Aizvadītaja gadā viens no Ogres slavenākajiem rotājumiem bija kariete, kas veidota no 60 000 lampiņām, tajā arī varēja iesēsties iekšā. Taču šogad karietes nav. Iedzīvotāju vidū radusies neizpratne, kur tā palikusi? Zača: “Kariete ir aizbraukusi uz Ķeipeni. Tā atradīsies pie Viļņu mājas, kur agrāk muižas laikos ir bijis stallis ar zirgiem. Un turpmāk tā brauks pa visiem Ogres novada pagastiem.”

Tāpat svētku rotājumi ir izvietoti arī citās Ogres novada pilsētās un pagastos, lai arī tur iedzīvotāji varētu priecāties, staigājot pa ielām tumšajā laikā. Zača: “Ikšķilē joprojām apskatāma gaismas grāmata, Lielvārdē ir viesu iecienītā Lielvārdes egle, Lielvārdes egles motīviem un arī gaismas tunelis. Kā arī lielvārdes parkā ir jauns rotājums ar Lielvārdes jostas motīviem. Savukārt Ķegumā ir pussaule, izgreznotās eglītes galotnē arī ir Ķeguma simbols - saulīte.

Ogres novada Tūrisma informācijas centrā arī norāda, ka ne tikai Ogres novada iedzīvotāji izrāda interesi par svētku rotājumiem, bet arī cilvēki no citām Latvijas pilsētām un ārzemēm.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

16.decembris 2023

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:22

Jaunākās diskusijas