Atklāj, kuros maija datumos būs tik silts kā vasarā

tautaruna.lv 3.maijs 2022, 10:30
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs savā blogā "Mans laiks" dalījies ar prognozēm laikam maija mēnesī.

"Tautas gudrība par Lapu mēnesi maiju saka: Ja maija sākumā dienas siltas un sausas, mēneša beigas būs vēsas, lietainas un otrādi. Ja maijs mitrs, tad jūnijs sauss. Ja maijs vēss un slapjš jūnijs, tad būs bagāts gads," raksta dabas zīmju vērotājs.

Viņš prognozē, ka maija pirmajā pusē laikapstākļi mainīgi. Dienas pārsvarā saulei mijoties ar mākoņiem, ar nelieliem īslaicīgiem nokrišņiem un vēsām naktīm.

Kā prognozē dabas zīmju vērotājs, temperatūra dienas laikā būšot +10... +16 grādi. Laikā līdz 6. maijam dažviet iespējamas nakts salnas.

Siltākas dienas un naktis varētu būt pēc 10. maija, kad temperatūra vietām var sasniegt +18... +20 grādus. Šajā laikā iespējami arī pavasara pērkona negaisi. Mēneša vidū silti, bet nepastāvīgi laikapstākļi. Nereti īslaicīgs lietus, ko var pavadīt pērkons un temperatūra dienas laikā +14... +19 grādu, atklāj V. Bukšs.

Mēneša otrajā pusē, laikā no 20. līdz 25. maijam varētu sagaidīt arī vasarīgu siltumu, kad temperatūra dienas laikā var pakāpties virs +20 grādiem un vietām sasniegt pat +25 grādus. Šajā laikā arī naktis siltas, kad termometrā nenoslīdēs zemāk par +10. "Vēlāk siltuma vilnītim sekos pērkona negaisi un kļūs vēsāks," atklāj V. Bukšs.

Mēneša beigās saule mīšoties ar mākoņiem, kļūšot vējaināks, dažviet īslaicīgi nokrišņi un temperatūra dienas laikā samaināsies +14... +19 grāu robežās. Līdzīgi laikapstākļi varētu turpināties arī tālāk, jūnija pirmajās dienās.

"Kopumā maijs ar temperatūru un nokrišņiem tuvu vidējam, tikai nokrišņu sadalījums nevienmērīgs. Dažviet vairāk kā parasti, bet citviet mazāk par normu," prognozē dabas zīmju vērotājs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:05

Jaunākās diskusijas