Soctīklos: pirmo reizi mūžā gribas nolikt īpašus ziedus Uzvaras parkā

tautaruna.lv 3.maijs 2022, 17:30
 
Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency
Līdz maija vidum Uzvaras laukumā, Rīgā, varēs apskatīt fotogrāfiju izstādi "Slava Ukrainai! Varoņiem slava!", informēja Rīgas domē.

Izstādē līdz 15.maijam varēs redzēt Ukrainā notiekošā kara skaudro ikdienu. Uzvaras laukumā tiks izvietoti 16 četru plakņu stendi ar lielformāta fotogrāfijām un informāciju par karu Ukrainā.

Pašvaldībā informēja, ka izstāde ir veidota, atsaucoties pilsoņu iniciatīvai "Izveidot fotoizstādi Uzvaras parkā par Krievijas veiktā kara postījumiem Ukrainā" platformā ManaBalss.lv.

Kā ziņots, pēdējā laikā saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā aktualizējies jautājums par Rīgā, Uzvaras parkā, esošo pieminekli un iespējām to demontēt. Dažādus šī jautājuma aspektus skata gan Saeimā, gan arī Rīgas pašvaldībā. Valdošajā koalīcijā pamatā ir atbalsts pieminekļa demontāžai, taču tiek analizēts jautājums, vai šādu rīcību neliedz līgumattiecības ar Krieviju.

Tikmēr soctīklos pauž atbalstu gan okupācijas pieminekļa nojaukšanai, gan minētās izstādes atklāšanai.

Piemēram, zem Indras vārdiem grib parakstīties daudzi: "Pirmo reizi mūžā gribas nolikt ziedus Uzvaras parkā.Pie kādas no fotogrāfijām. Zili dzeltenus."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:50

Jaunākās diskusijas