Putina iespējamā operācija: kas mainīsies karā, ja viņš nonāks slimnīcā?

tautaruna.lv 3.maijs 2022, 15:13
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Militārais analaītiķis, NBS rezerves pulkvedis Igors Rajevs kanāla TV24 Speciālizlaidumā komentēja, kas mainītos kara gaitā, ja Putins nokļūtu slimnīcā un viņa vietā lēmumus pieņemtu kāds cits.

I. Rajevs norāda, ka tas ir sarežģīts jautājums.

"Smags Krievijas iekšējās ģeopolitikas jautājums. Ja gadās tādi cilvēki kā Patruševs (Nikolajs Patruševs) vai Nariškins (Sergejs Nariškins), neko labu tas nesola," pauž I. Rajevs. "Tas varētu solīt tikai situācijas pasliktināšanos un vairāk uzbrukumu tieši civilajiem objektiem."

Viņš atzīmē, ka joprojām nav īsti skaidrs, kāpēc Krievija kavējas ar tiltu sagraušanu pār Dņepras upi.

"Teorētiski mēs saprotam, ka krievi vienkārši maksimāli ilgi grib paturēt infrastruktūru darbības stāvoklī, lai nedusmotu Ukrainas pilsoņus. Bet, ja, piemēram, atnāks kāds cits cilvēks, visi tilti būs iznīcināti vienas nakts laikā," uzskata militārais analītiķis.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins uz laiku pazudīšot no politiskās skatuves, jo viņam tikšot veikta onkoloģiska rakstura operācija, vēsta "Mirror", atsaucoties uz informāciju noslēpumainā Telegram kanālā.

Par savu aizstājēju V. Putins esot izvēlējies bijušo VDK pretizlūkošanas virsnieku Nikolaju Patruševu.
70 gadus vecais Patruševs tiek uzskatīts par galveno Ukrainas kara stratēģijas veidotāju un cilvēku, kurš pārliecināja Putinu, ka Kijiva esot pārpildīta ar neonacistiem, vēsta "Mirror".
Informāciju par Putina operāciju un pilnvaru nodošanu Patruševa rokās publicējis arī britu dailymail.co.uk.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:53

Jaunākās diskusijas