Juglas pusē notikusi smaga avārija; cietušo vidū bērni

tautaruna.lv 3.maijs 2022, 14:30
 
Aivars Ķesteris/F64
Smaga frontālā sadursme 1. maijā īsi pēc plkst. 18.00 notikusi starp automašīnu “Mitsubishi Lancer Evalution” un “Volvo V70” spēkratiem, netālu no Juglas papīrfabrikas ciemata pie Mazās Juglas upes tilta, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Upuriem palīdzējušas vairākas ārstu ekipāžas. Negadījumā vadītājs ir braucis pa savu joslu un, par laimi, ar vēl mazāku ātrumu nekā atļautais, jo, ja ātrums būtu bijis lielāks, situācija varētu būt bēdīgāka.

TV3 izdevās sazināties ar cietušo “Mitsubishi” vadītāju, kurš atgūstas slimnīcā un pārvests uz palātu no reanimācijas. Viņš stāsta, ka otru sadursmē cietušo automašīnu vadījusi sieviete un viņas mašīnā atradušies vēl citi pasažieri, tostarp bērni, kuri pēc liecinieku informācijas nebija piesprādzēti.

Andris notikušo atceras ar šausmām: “Es tikko, tikko dabūju liecinieku, kurš tieši aizmugurē bija braucis tai sievietei. Burtiski tikko - tagad sarakstījos, pirms jūs zvanījāt. Viņš man tikko paskaidroja, ka tur nebija nekāds nedz dzīvnieks, nekas. Sieviete vienkārši acīmredzot vai nu ir ar bērniem kaut ko darījusi, vai kaut kas nokritis, vai kas. Vienkārši esot iestūrējusi pretējā braukšanas joslā un agresīvi pēc tam mēģināja tikt atpakaļ. Un mašīnu sāka svaidīt. Un tur ne dzīvnieku, nekas neesot bijis.”

Andris strauji nobremzēja, jo pamanīja, ka priekšā braucošie auto samazina ātrumu un izvairās no “Volvo” automašīnas, pavirzoties uz sāniem, taču viņam laika izvairīties vairs nebija: “Un es braucu aiz trijām mašīnām vai divām - tieši aizmugurē un neredzēju, ka tieši man priekšā tās mašīnas strauji bremzē un rauj pa labi, un iebrauc tajā grāvītī malā - grāvmalā. Un es vairs nepaspēju neko izdarīt, nedaudz parāvu, man tieši trāpīja virsū. Tieši frontāli. Nu sadursme bija riktīga. Es neizslēdzos. Es biju pie samaņas, bet es sapratu, ka man abas kājas ir iesprostotas panelī un ir pārlauzta pilnībā labās kājas pēdas pamatne. Visi kājas lielie kauli turas iespiesti zābakā. Un kreisā kāja ir iespiesta panelī, bet, kā tagad izrādās, ir visi vaļējie lūzumi un pēdas kauls. Paldies Dievam, ka es biju “Caterpillar” zābakos - lielos, ziemas. Un tie mani paglāba. Bet nu jā, es biju iesprostots 40 minūtes, un es vispār nevarēju tikt ārā no mašīnas, jo man tieši ritenī viņa trāpīja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:38

Jaunākās diskusijas