Aktieris Imants Pakalnietis uzrunā tos, kuri noliedz Covid-19 bīstamību

Lelde Veinberga 8.decembris 2020, 17:01
 
Ekrānuzņēmums no video
Aktieris Imants Pakalnietis sociālajā tīklā Facebook dalījies ar savu pieredzi, kopjot tēvu, un pārdomām par pandēmijas laikā apdraudētāko grupu – senioriem. Mākslinieks lūdz līdzcilvēkus aizdomāties ne tikai par šiem cilvēkiem, bet arī viņu tuviniekiem, kuri nevēlas zaudēt savus mīļos kāda cita vieglprātības dēļ saistībā ar Covid-19 ierobežojumiem.

"Kad šī gada pavasarī Latvijā sākās pirmais Covid-19 vilnis, es dzīvoju kopā ar savu 88 gadus veco gulošo tēvu.

Es zināju, ka viņš nedzīvos saules mūžu un agri vai vēlu nomirs - drīzāk agri, nevis vēlu. Bet es ļoti negribēju, ka viņš nomirtu mana stulbuma vai vieglprātības dēļ.

Man kā aktierim ir mācīts vērtēt dotos apstākļus un fiksēt notiekošo šeit un tagad. Tāpēc tolaik katra iziešana no mājas bija kā iešana cauri mīnu laukam - es fiksēju, cik reižu pieskaros kliņķiem, luksoforu pogām, savām brillēm. Man gribējās kliegt, kad cilvēks veikalā, tikko aplaizījis pirkstus, lai varētu atvērt mazo maisiņu, apgrābāja vismaz desmit tomātus kastē. Pie citronu kastes reiz neizturēju, bet pretī dabūju baisu brēcienu: "Esmu mediķe un zinu, ko es daru! Un vispār tā miza ir jāmizo nost!"

Tagad mans tēvs ir miris. Kliņķus un luksofora pogas vairs tā neskaitu. Esmu nopircis brīnišķīgu līdzekli, kas pasargā brilles no aizsvīšanas, kad valkāju masku. Un ceru, ka mani līdzcilvēki, kas paši šobrīd ir spēka gados un noliedz šīs slimības bīstamību, un saka, ka tas jau skar tikai vārgos un/vai vecos, aizdomāsies arī par tiem vārgajiem un vecajiem, un cilvēkiem, kuri viņus mīl. Kaut vai viņu sirdsmiera dēļ," atgādina aktieris.

Jau vēstīts, ka pirmdien Latvijā atklāti 584 jauni Covid-19 gadījumi, savukārt 16 sasirgušie miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Šis ir līdz šim lielākais vienā diennaktī mirušo Covid-19 pacientu skaits. Līdz šim kopumā mirušas 288 personas, kurām bija apstiprināta saslimšana ar Covid-19.

Divas no mirušajām personām bijušas vecumā no 45 līdz 55 gadiem, trīs - vecumā no 55 līdz 60 gadiem, četras - vecumā no 65 līdz 75 gadiem, piecas - vecumā no 75 līdz 85 gadiem, bet vēl divas vecumā no 85 līdz 95 gadiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:34

Jaunākās diskusijas