Kaspars Zlidnis: Nav forši, kad jaunam cilvēkam aptiekā jāstāv rindā pēc antidepresantiem

Anete Ošleja 8.decembris 2020, 18:03
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Dziedātājs, ielu vingrotājs un televīzijas raidījumu vadītājs Kaspars Zlidnis aicina aizdomāties par mūsu ikdienas dzīves ritmu. Sociālajā medijā Facebook Zlidnis dalījās ar savām pārdomām un sniedza motivējošas atziņas, kā vislabāk parūpēties par sevi un neieslīgt depresijā.

Ikdienas, kas ir pilna ar dažādiem notikumiem un pārdzīvojumiem, mēs cenšamies to visu izdzīvot ātri, piepildot dažādas savas vēlmes. Mūziķis atzīst, ka steidzoties pēc dažādām vēlmēm, mēs ziedojam savu veselību.

"Mēs esam paaudze, kas dzīvo ātri un pārsātināti, piepildot sevi ar vēlmēm un iegribām, dzīvojot destruktīvā kaislību atkarībā, imitējot dzīvesprieku un laimi, esot sava ego upuriem un patērējot dzīvi kredītā, ko vēlāk nākas grūti un smagi atstrādāt, ziedojot savu fizisko un garīgo veselību."

Viņš uzsver, ka šāds dzīvesveids nereti cilvēkus noved līdz depresijai. Šāda ikdiena ir kļuvusi par normu daudziem cilvēkiem, tādējādi nesaprotami radot nomāktības sajūtu. Izklaidīgs dzīvesveids, viņaprāt, ir kļuvis par normu mūsdienu cilvēkiem. Mēs cenšamies tiekties pēc ārešķības, taču tajā laikā aizmirstam par patiesajām izjūtām.

Mūziķis depresiju pielīdzina globālai sērgai. "Tā ir globāla sērga, jo pēdējām paaudzēm modē allaž ir bijis sauklis “dzīvo ātri, mirsti jauns”! Tieši tas arī notiek, tikai, kā izrādās, tas nemaz vairs nav tik forši un stilīgi, kad tev jaunam cilvēkam aptiekā jāstāv rindā pēc antidepresantiem."

Tam visam par iemeslu viņš min to, ka mūsdienu cilvēki vēlas ātri sasniegt visu - labi pelnīt, būt veiksmīgiem, gudriem un skaistiem. Svarīgākās dzīves atziņas atstājot novārtā, jo tās vairs nav modē. Mierīgs dzīvesveids, cieņa, vienkāršība un klusums vairs nav aktuāls.

Viņš atzīst, ka pie vainas ir mūsu ego. Tieši katram piemītošais ego noved mūsu prātu un ķermeni līdz brīdim, kad veģetatīvā distonija nav vairs nejaušība.

"Šī neiroze, ko dēvējam par veģetatīvo distoniju, nav nejaušība. Tā ir ilglaicīga, mērķtiecīga pašam sava organisma pazemošana, indēšana un ņirgāšanās par savu dievišķo izcelsmi sava uzpūstā ego vārdā, un nu ir laiks atdot parādu!"


Kaspars Zlidnis aicina un iesaka, ka svarīgāk ir nevis izdabāt savam ego, bet gan turēt tīru prātu un ķermeni. Svarīgi ir iemīlēt sevi tādu, kāds esi un neprasīt no sevis vairāk nekā to, cik tas ir iespējams. "Dzīvo nosvērti un mierpilni, dzīvo laimīgs un spēcīgs!"

Jau ziņots, ka mūziķis Kaspars Zlidnis nereti sociālajos medijos dalās ar dažādām dzīves pārdomām. Viņš ir aicinājis citus novērtēt dzīves mazos sīkumus, jo tieši tas mūs var darīt laimīgus. "Laime patiešām slēpjas mazajos dzīves mirkļos, bet tiem ir maza saikne ar pārejošām baudām, pēc kurām alkatīgi tiecamies un meklējam fiziskajā un materiālajā pasaulē. Laime ir konstanta dzīves uztvere, izjūta un spēja novērtēt visu to, ko pārsvarā nepamanām, pavirši un virspusēji paskrienot garām."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:01

Jaunākās diskusijas