Režisora Hermaņa sieva dalās atmiņās par dēla laišanu pasaulē mājdzemdībās

tautaruna.lv 8.decembris 2020, 20:41
 
Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency
Aktrise un režisore Kristīne Krūze-Hemrane sava dēl 10. dzimšanas dienā dalījusies ar pieredzi, laižot pasaulē bērnu mājdzemdībās.

"Pirms 10 gadiem es otro reizi piedzimu par mammu! Paldies, dēliņ, ka ar savu piedzimšanu Tu ļāvi man piedzīvot, kāds pirmatnējs spēks slēpjas sievietē!

Esmu pateicīga, ka ar Tevi man ir bijusi iespēja piedzīvot tieši šādas dzemdības- mājās, neviena netraucētai. Tas ir viens no spēcīgākajiem notikumiem manā dzīvē.

Tu piedzimi mūsu vannā, divu sargeņģeļu- vecmātes Astrīdas Milleres un toreiz vēl dūlas, bet nu jau dakteres Katrīnas Puriņas Libertes uzraudzībā! Un vislielākais paldies jums abām, ka mani toreiz netraucējāt! Manas pirmās dzemdības notika stacionārā, trešās - neplānots ķeizargrieziens.

Ja domāju, kas bija atšķirīgs starp pirmajām un otrajām, tad pirmajās man bija tā sajūta, ka es dzemdēju. Otrajās - mans bērns dzimst un man vienkārši tam jāļaujas! Jāatveras viņa atnākšanai! Viņa ritmam, viņa tempam!

Neviens mūs nesteidzināja. Man tā bija un ir lielākā dāvana - piedzīvot piedzimšanu. Piedzīvot, ka dzemdības var būt baudpilnas, ka kontrakciju sāpes pārklāj endorfīnu viļņi. Sajūtu it kā es būtu saslēgusies ar pārlaicīgu, pirmatnēju sievietes spēku.

Un esmu laimīga, ka varēju to piedzīvot! Gribu piebilst, ka šis ir mans satāsts un mana individuālā pieredze. Es nekādā ziņā nereklamēju mājdzemdības. Drīzāk iesaku ieklausīties sevī, savā bērnā, gatavoties dzemdībām gan fiziski, gan emocionāli! Man ir trīs dzemdību pieredzes. Katra pilnīgi savādāka un unikāla!" atklāj aktrise.

Kristīnes Krūzes-Hermanes un teātra režisora ģimenē Alvja Hermaņa ģimenē aug trīs bērni - Jāzeps, Kajs Benjamins un Elza Mētra. Pāris gredzenus mija 2009. gada nogalē pēc vairāk nekā gada ilgas kopdzīves.

Kristīne Krūze-Hermane ir latviešu aktrise un teātra režisore 2007. gadā beigusi Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra fakultāti. Teātrī debitējusi ar Klēras lomu izrādē "Aristokrāti", kura tika iestudēta Nacionālajā teātrī. Pašlaik ir Jaunā Rīgas teātra ārštata aktrise.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:05

Jaunākās diskusijas