Paciente Ogrē sašutusi: Ārsts liek novilkt sejas masku

Viktorija Gabrjuna 8.decembris 2020, 17:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Kāda sieviete vērsusies "Sūdzību dēlī" raidījums "Bez Tabu", neslēpjot sašutumu par ārsta attieksmi pret sejas masku nēsāšanu.
Ogres veselības centrā ārsts licis sievietei novilkt sejas aizsargmasku, par ko viņa bijusi ļoti izbrīnīta.

"Devos uz Ogres veselības centru, lai veiktu ultrasonogrāfiju kaklam.

“Ārsts lika noņemt “to tur” (masku). Biju nepatīkami pārsteigta, ka ārsts pats nebija sejas aizsargmaskā, strādājot ar pacientu tik tuvu. Ļoti, ļoti nepatīkami!” neslēpj sašutumu paciente.

Jāpiebilst, ka liela daļa komentētāju pretēji sūdzības autorei slavēja ārsta reakciju, rakstot, ka ārsts labāk zina, ko dara, proti, viņš ziņot, ka sejas aizsargmaska nemazinot iespēju inficēties ar Covid-19.

"Ļoti patīk tie reāli domājošie mediķi. Es biju patīkami pārsteigta, ka ieejot kabinetā pie sava speciālista, viņš bija bez uzpurņa, un atļāva arī man noņemt. Es nevaru atrasties ar uzpurni, jo man reibst galva no gaisa trūkuma, un nevar saprast, ko aiz tās lupatas bubina. Kaut būtu vairāk saprātīgu cilvēku, nevis psihosomatiķu, kas visām tic un baidās!" teikts kādā komentārā.

Tikmēr jāpiebilst, ka jaunās izmaiņas paredz, ka visās slimnīcās uz laiku varēs ierobežot plānveida pakalpojumus stacionārā un dienas stacionārā. Ambulatorie veselības aprūpes pakalpojumi netiks ierobežoti, rezultātā slimnīcām būs iespēja pielāgoties straujākam Covid-19 pacientu skaita pieaugumam, vienlaikus nodrošinot neatliekamo palīdzību arī citiem neatliekamajiem pacientiem.

Līdz šim lēmumus par to, kuru plānveida stacionāro pakalpojumu apjomu uz laiku samazināt, pieņēma pašas ārstniecības iestādes. Tomēr, lai slimnīcu gatavība būtu lielāka arī straujam Covid-19 pacientu skaita pieaugumam, valdība otrdien pieņēma lēmumu rīkojumā "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" noteikt, ka slimnīcām ir pienākums ierobežot plānveida veselības aprūpes pakalpojumus, kas tiek sniegti stacionārā un dienas stacionārā.

Ministrijā uzsver, ka daudzi veselības aprūpes pakalpojumi netiks pārtraukti. Piemēram, arī turpmāk tiks nodrošināta neatliekamā medicīniskā un akūtā palīdzība, tai skaitā izmeklējumi un konsultācijas, kas nepieciešamas. Tāpat iepriekšējā apjomā tiks sniegti ambulatorie veselības aprūpes pakalpojumi, tai skaitā speciālistu konsultācijas. Netiks atceltas arī onkoloģiskās, dzīvību glābjošas, kā arī tādas operācijas, kuru atcelšanas rezultātā var iestāties invaliditāte.

Arī turpmāk slimnīcām jānodrošina šādi pakalpojumi dienas stacionārā: pakalpojumi, kas nepieciešami, lai nodrošinātu terapijas nepārtrauktību, ķīmijterapiju, bioloģiskos medikamentus, orgānu aizstājējterapiju, staru terapiju, dienas stacionāra pakalpojumi hematoloģijā, metadona un buprenorfīna aizvietojošā terapija un pacientu veselības aprūpe, kuriem jāturpina vai jāpabeidz stacionārā neatliekamā kārtā uzsākta ārstēšana.

Vienlaikus arī turpmāk būs jānodrošina invazīvā kardioloģija un invazīvā radioloģija.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:41

Jaunākās diskusijas