Ārstu nolaidības un kļūdas dēļ sieviete, kurai nav audzēja, tiek pakļauta ķīmijterapijai

tautaruna.lv 21.aprīlis, 5:30
 
pexels.com
Ārsti Lizai Monkai no ASV paziņoja, ka viņai atlicis dzīvot vien 15 mēnešus, jo viņai diagnosticēts vēzis. Sieviete pārcieta agresīvu ķīmijterapiju un jau atvadījās no tuviniekiem, kad izrādījās, ka pārciestās mocības bija veltas. Viņai nebija vēzis, ārsti bija pieļāvuši kļūdu, raksta "The Sun". 

2022. gadā Liza izjuta asas sāpes vēderā. Viņai bija aizdomas, ka tie varētu būt nierakmeņi. Viņa devās uz slimnīcu, kur viņai veica datortomogrāfiju.

Sievietei tika konstatēti divi nierakmeņi un anomālija liesā. Viņai tika veikta biopsija un paraugs nosūtīts uz trim dažādām pataloģijas laboratorijām. Pēcāk paraugs tika nosūtīts uz vēl vienu laboratoriju, kopskaitā ceturto, kur tika uzstādīta diagnoze. Viņai ir agresīvs asinsvadu audzējs.

Pēcāk jau 2023. gadā 39 gadus vecajai sievietei tika veikta liesas operācija. Ārsti paziņoja, ka optimistiskākajā gadījumā viņai atlikuši vien 15 mēneši, ko dzīvot.

Pēc operācijas, 2023. gada martā, Liza devās uz onkoloģijas slimnīcu, lai sāktu ķīmijterapijas pirmo kārtu. Pēc visu matu izkrišanas Liza uzsāka otro ķīmijterapijas kārtu, kā rezultātā viņa izjuta smagus simptomus - vemšanu.

Sieviete bija pārcietusi divas mokošas ķīmijterapijas, kad pirms trešās kārtas uzsākšanas, 2023. gada aprīlī, viņi paziņoja, ka patiesība viņai nekad nav bijis vēzis un laboratorijas rezultāti bija kļūdaini.

Tas nozīmē to, ka sieviete par velti izcieta mocības, kuras sagādāja ķīmjterapija, neskatoties uz to, kā diagnoze ietekmēja viņas un ģimenes mentālo stāvokli.

Liza norāda, ka konstatējot kļūdu, viņa tā arī nav saņēmusi atvainošanos no atbildīgajiem mediķiem, kuru dēļ viņa sevi pakļāva liekai ķīmijterapijai.

Kā Liza uzzināja, iegūstot dokumentus par pataloģijas izmeklējumiem, sākotnēji viņai tika diagnoticēts vēzis. Kad tika veikta atkārtota pārbaude, tad noskaidrojās, ka viņai īstenībā audzēja nav. Šādus rezultātus saņēma onkoloģijas slimnīca aptuveni mēnesi pirms ķīmijterapijas uzsākšanas. Medicīnas personāls nebija aplūkojis jaunākos dokumentus un vien pēc divām ķīmjterapijas kārtām pamanīja, ka sievietei tomēr vēža nav un pamats veikt ķīmijterapiju arī nav.

Izrādās, ka viņai bijusi vien plīsusi liesa.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas