Kādu pieredzējušāku? Soctīklos izvēršas diskusija par Pleša virzīšanu ministra amatam

Baiba Puriņa, Ziņu aģentūra LETA 8.decembris 2020, 11:07
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Mikroblogošanas vietnē Twitter izvērtusies diskusija par Pleša oficiālo izvirzīšanu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam. Kamēr vieni uzskata, ka Plešs varētu ienest "jaunas vēsmas", citi norāda uz deputāta nelielo pieredzi.

Pleša kandidatūra ministra amatam piedāvāta valdību veidojošo partiju sadarbības sanāksmē, bet koalīcijas partiju frakcijas vēl plāno tikties ar Plešu.

Tikmēr soctīklos daļa lietotāju pauž atbalstu ministra amata kandidātam, bet ceļotājs un velo entuziasts Mārtiņš Mičulis aicinājis Plešu būt par "jaunu vēsmu".

"Aicināšu Artūru nekautrēties un būt jaunajai vēsmai LV - VARAM jāiedvesmo jaunajam laikmetam, zaļākam dzīvesveidam un ilgstpējīgai ekonomikai," raksta Mičulis.

Taču vairākiem Pleša kandidatūra šķiet neadekvāta un tiek uzsvērts, ka Plešs ir pārāk nepieredzējis tik atbildīgam amatam.

"Tu saproti, ka kļūsti vecs, kad tavs vienaudzis kļūst par ministru. Vai arī jādomā citādāk un tik svarīgā amatā tomēr jāvirza pieredzējušāki cilvēki," raksta komunikācijas pētnieks Mārtiņš Pričins.

"Latvijā, tu vari būt godīgs, smagi strādāt, atvērt savu biznesu, bet neko nesasniegt vai neko nopelnīt. Vari būt arī vnk shēnmotāju izsūtāmais puika un 28 gados kļūt par ministru....," komentāru sniedzis Jānis Vinters.

Kā zināms, pirmdien Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam oficiāli izvirzīta Saeimas deputāta Artūra Toma Pleša (AP) kandidatūra.

Jau vēstīts, ka līdzšinējais ministrs, "Latvijas attīstībai" biedrs Juris Pūce nolēma atkāpties no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata pēc tam, kad publiski sameloja, ka nav izmantojis vai nopietni lūdzis partijas biedriem sarūpēt viņam Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi.

Pūce aģentūrai LETA tomēr atzina, ka vairākas reizes ir lietojis Rīgas domes deputātiem pienākošos caurlaidi, kas bija izsniegta viņa padomniekam, Rīgas domes deputātam Andrim Bačkuram (LA). Politiķis pauda, ka pēc Rīgas domes deputāta Māra Mičerevska paziņojuma rīkojies emocionāli un ļoti nepareizi un ir pieļāvis kļūdu - nestāstot patiesību un maldinot sabiedrību.

t

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:26

Jaunākās diskusijas