Cīņu ar slimību zaudējis Jānis, kuram iedzīvotāji saziedoja desmitiem tūkstošus eiro

Lelde Veinberga 19.maijs 2020, 18:47
 
Pixabay
Labdarības organizācija Ziedot.lv dalījusies ar skumju vēsti - mūžībā devies jauns vīrietis, kurš zaudēja cīņu ar asins vēzi.

"Skumju vēsti šodien saņēmām par Jāni Jansonu. Jānis cīņu ar asins vēzi ir zaudējis un vakar devies mūžībā. Visdziļākā līdzjūtība Jāņa tuviniekiem, draugiem un atbalstītājiem.

No neizlietotajiem saziedotājiem līdzekļiem tiks segti apbedīšanas izdevumi.

Atlikušos ziedojumus Jānis bija vēlējies nodot Liānai Palmai, kurai ir tā pati slimība un zāles, kas bija Jānim," raksta labdarības organizācija.

Jānis bija 26 gadus vecs puisis, kurš cīnījās ar mieloleikozi (asins vēzi).

Jānim ir 26 gadi. Jau kopš mazotnes vinš ir aktīvs, jautrs un dzīvespriecīgs. Un savu optimismu Jānis saglabā arī tagad, cīnoties ar mieloleikozi (asins vēzi).

Mieloleikozi (asins vēzi) Jānim atklāja netīšām. Pirms diviem gadiem tika izmežģīta kāja, tā ilgtstoši nedzija. Kāja ļoti sāpēja, tāpēc tika nozīmēti dažādi pretsāpju līdzekļi. Sāpes nepārgāja, un, veicot papildus analīzes, tika atklāta šī šausmīgā slimība.

Ārstniecība ritējusi diezgan veiksmīgi. Valsts apmaksātās zāles sākumā palīdzēja. Pērn janvārī Jānim veikta cilmes šūnu transplantācija Lietuvā. Taču neilgi pēc tam tika konstatēta šūnu mutācija un turpmākai ārstniecībai tika nozīmēti jauni medikamenti, kurus valsts apmaksā tikai daļēji. Kopā ija nepieciešami 12 zāļu iepakojumi, kuru kopējās izmaksas ir 83 328.00 EUR. No šīs summas valsts kompensēja 14 228.72 EUR, un Jānim pašam bija jāmaksā 69 099.28 EUR. 55087.50 eiro tika saziedoti pagājušajā gadā, bet vēl joprojām trūka 14011.78 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:29

Jaunākās diskusijas