Vaiņodē uzspridzina PSRS laiku māju un ūdenstorni; vietējos evakuē

Viktorija Gabrjuna 19.maijs 2020, 10:30
 
Ekrānšāviņš no video
15.maijā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) mācību laikā Vaiņodē tika uzspridzināti divi grausti. No padomju armijas iemantotā daudzstāvu ēka un ūdenstornis bija tik sliktā stāvoklī, ka Vaiņodes novada dome ēkas nevarēja izmantot, vēsta "liepajniekiem.lv".

Lai spridzināšana notiktu maksimāli droši, no pulksten 11 līdz 13.30 bija slēgti ceļa posmi A14 Embūtes ceļš-Lietuva (2,33) un A15 Tirgoņu iela (1,76)-Garnizons (2,33).

Vaiņodes novada pašvaldības izpilddirektors Normunds Pāvils stāstīja, ka tuvumā dzīvojošo desmit mājsaimniecību iedzīvotājus uz šo laika posmu ar pašvaldības transportu aizveda uz Vaiņodes kultūras namu.

”Ciematā bija sargi, kas uzraudzīja, lai neviens neiekļūst īpašumos. NBS saka, ka apdraudējuma mājām nebija, jo tika izmantots neliels sprāgstvielu daudzums,” viņš atklāja.

Interesentiem bija iespēja no droša attāluma noskatīties, kā sabrūk neglītais un bīstamais PSRS mantojums. Gan NBS, gan Valsts policijas posteņi bloķēja pieeju spridzināšanas vietām un kontrolēja, lai tur nepiekļūtu nepiederošas personas.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:26

Jaunākās diskusijas